Klasserommet som gjør det gøy å gå på skolen

Klasserommet som gjør det gøy å gå på skolen

Smart School erstatter skole-PC og skrivebøker med nettbrett.

Samsung har utviklet en klasseromsløsning der hver pult er utstyrt med en Galaxy Note 10.1. Tavla er erstattet av en diger flatskjerm, og på kateteret troner læreren som en teknopilot med full oversikt over alt som skjer nede på pultene.

Les også: Teste av Galaxy Note med 5,3-tommers skjerm

Digital revolusjon

Noen av oss er gamle nok til å ha rukket opp hånden og tiltalt læreren som ”frøken”. Vi fikk med oss den aller første digitale revolusjonen i klasserommet – innføringen av kalkulator. Siden er det bare offentlig armod som har berget kritt-tavler, overhead-fremvisere og fysiske skolebøker fra å havne på historiens søppeldynge sammen med stensilmaskinen. Det kan endre seg nå.

Samsungs konsept kalles Smart School, og består blant annet av et nettbrett på hver pult. Brettet har tastatur, men siden det er en Galaxy Note 10.1, så kan du også skrive rett på skjermen. På en skjerm kan læreren se miniatyrbilder av alle skjermene i klasserommet. Hun kan også se om du strever med et regnestykke, og gi deg nødvendig veiledning.

Læreren ser alle skjermbildene på ett sted, og kan chatte med elevene.
Læreren ser alle skjermbildene på ett sted, og kan chatte med elevene.
Læreren kan se hvilke nettsider du besøker og gripe inn om nødvendig. Her er det Even Amdal i Samsung Norge som får en innføring i konseptet.
Læreren kan se hvilke nettsider du besøker og gripe inn om nødvendig. Her er det Even Amdal i Samsung Norge som får en innføring i konseptet.

Bruker du tiden på Facebook, vil læreren kunne gripe inn med det samme. Læreren kan sende meldinger til alle skjermene, eller til en enkelt elev.

Tegne på tavla

Fra sin maskin kan læreren hente opp skjermbildet fra hvilken som helst av nettbrettene til den store skjermen som fungerer som klasseromstavle. Eleven trenger med andre ord ikke å komme opp til tavla for å demonstrere sine ferdigheter i matematikk, eller vise hvordan sterke verb skal bøyes.

Vil kjøre pilotprosjekt

Stig Ove Langø i Samsung sier han har tro på Smart School, og at han gjerne vil gjennomføre et pilotprosjekt basert på Galaxy Note 10.1.

– Vi har allerede en pilot gående ved Nedre Bekkelaget skole i Oslo. Der brukes Galaxy Tab 10.1 som skole-PC for førsteklassingene. Men Smart School, som ble vist i Barcelona, er en videreutvikling av dette konseptet, sier Langø.

Nettbrettet Galaxy Note 10.1, kommer til Norge i mai. I tillegg trengs en spesiell programvare som foreløpig bare er tilgjengelig på engelsk. Det betyr at det kan ta litt tid før det hele er klart for den norske skolen.

Nettbrettene overtar

– Denne løsningen vil avlaste presset på skolens PC-rom. Vi jobber også med forlagene for å få mer av innholdet i skolebøkene over på nettbrettene. Nettbrett vil ta over for bærbare PC-er på stadig flere områder, og ikke minst ligger helsesektoren langt fremme, sier Langø.

Les også: Dette nettbrettet kan du ta med deg i badekaret

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen