Klart for ny Windows Mobile

(Alle bilder: Engadget)
(Alle bilder: Engadget)

3GSM-messen i Barcelona er rett rundt hjørnet, og under messen vil Microsoft lansere sin nye utgave av Windows for mobile enheter.

Den nye utgaven, som tidligere har gått under kodenavnet Crossbow, heter nå offisielt Windows Mobile 6.0.

Windows Mobile 6.0 kommer i tre forskjellige utgaver. Windows Mobile Professional er for smarttelefoner med trykkfølsom skjerm, mens Smartphone Edition skal brukes på smarttelefoner uten trykkfølsom skjerm. Den tredje varianten, Classic, skal være til PDA-er uten telefonfunksjonalitet.

Alle de tre variantene skal ha en rekke forbedringer og forandringer fra Windows 5.0.

For eksempel skal 6.0.-versjonene være svært knyttet opp til Microsofts Live-tjenester. Det betyr at Windows Mobile 6.0. vil komme utstyrt med blant annet lynmeldingsklienten Live Messenger.

Bedre e-post
E-poststøtten i Windows Mobile 6.0 skal være bedre enn hos tidligere versjoner, og de kommende utgavene skal ha støtte for HTML i e-poster. Men for bedrifter som vil ha støtte for HTML i e-postene sine, må man også kjøpe Exchange 2007, som er Microsofts nyeste programvare til e-posttjenere.

I følge Cnet skal det ikke være noe problem å bruke eksisterende programmer for Windows Mobile 5.0 på den nye 6.0-versjonen. Årsaken er at de to versjonene bruker den samme kjernen, nærmere bestemt Windows CE 5.

Mangler .docx-støtte
Foreløpig er det bare Windows Mobile for vanlige smarttelefoner uten trykkfølsom skjerm som har støtte for Microsofts nye Office-filformat, .docx. Søtte for dette filformatet skal imidlertid komme i løpet av sommeren.

Windows Mobile 6.0. skal også være langt sikrere enn sine forgjengere. Med den nye versjonen skal du kunne kryptere data som ligger på minnekort, i tillegg til informasjon som ligger på selve telefonen.

Bedrifter som ønsker det, kan også sette betingelser for passord, slik at brukerne må finne på noe bedre enn "12345" og "Vålerenga" for å få bruke enhetene sine.

Vil du se flere bilder av Windows Mobile 6.0., kan du ta en titt i bildegalleriet til Engadget.

(Kilder: Cnet, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen