Klart for norsk batterirevolusjon
Teknofil

Klart for norsk batterirevolusjon

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Så og si alle vi her i landet i nord tar daglig i bruk dingser som går på batteri. Både mobiler, kameraer, mp3-spillere og bærbare maskiner er avhengig av strøm for å kunne brukes. Norske gründere kommer nå med et helt nytt type batteri på markedet.

Vil revolusjonere dine dingser
Selskapet Revolt, opprinnelig fra Trondheim, men som senere har flyttet seg til Zurich i Sveits, har lenge jobbet med å utvikle oppladbare sink-luft batterier. Til forskjell fra de tradisjonelle lithium-ion batteriene som ofte brukes i dag har sink-luft batteriene en større energitetthet. Det betyr enkelt sagt at batteriene kan lades opp med en større mengde energi, og varer dermed lengre før de må lades opp igjen. I tillegg sier Revolt at batteriene ikke inneholder miljøskadelige stoffer.

Revolt har lenge jobbet med utviklingen av batteriene og de forteller nå, ifølge Teknisk Ukeblad, at nyvinningen er klar for lansering.

– Det har blitt noen forsinkelser underveis, men ingen alvorlige hindringer har dukket opp. Planen er nå at de første produktene, som vil være knappecellebatterier, vil komme på markedet mot slutten av 2009. Neste skritt vil være batterier for mobiltelefoner, sier styreformann Tellef Thorleifsson, ifølge Teknisk Ukeblad.


Revolt håper å snart kunne gi din mobil ekstra mye batteri.

Måtte flytte
Prosjektet med å utvikle batteriene startet opprinnelig i Trondheim i miljøet rundt Sintef. Senere valgte Revolt å flytte sitt kontor til Sveits da det viste seg vanskelig å overtale kompetente medarbeidere til å bosette seg i Norge.

Etter planen skal masseproduksjonen av batteriene foregå i Asia.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen