Klargjør Opteron og Xeon til kamp

65 nm AMD-firekjerner
(Bilde: AMD Image Library)
Nærbilde av wafer med 65 nm AMD-firekjerner
(Bilde: AMD Image Library)

Hos AMD påstås det at "Barcelona"-prosessoren i Opteron-serien vil ha 42 prosent høyere ytelse på flyttallsoperasjoner enn Intel Xeon X5355 "Clovertown". På den andre siden av gjerdet forteller Intel at Core 2 Duo kommer til å flå skjorta av AMDs prosessorer.

"Barcelona" blir det viktigste produktet for AMD i år, og posisjoneres veldig aggressivt sammenlignet med de andre Opteron-lanseringene gjennom tidene.

Intel har i flere måneder pekt på AMDs manglende 65 nm-produkter som et argument for tregere utvikling enn de selv. Med "Barcelona" klar i midten av året kommer også AMD til å flytte Opteron-produksjonen over på 65 nm. Hele AMD-apparatet forbereder markedet på "Barcelona" og forventningspresset vil være høyt når teppet dras til side.

På Xeon-siden skjer det også en rekke ting i år. To modeller der den ene blir såpass energieffektiv som 50W skal være rett rundt hjørnet. I tillegg jobbes det på spreng med å vise 45 nm på Xeon i løpet av året.

Dersom vi skal tro Intels uttalelser satser man på å ha noe lanseringsklart på 45 nm i nærheten av årsskiftet 2007/2008.

I 4. kvartal vil Core-arkitekturen innta "high-end" Xeon-serien for fire eller flere prosessorer, foreløpig kjent under kodenavnet "Tigerton". Dette blir da en erstatter til "Tulsa" og kan til forskjell fra denne også fungere i bladservere, grunnet mer effektiv energiprofil.

Senere i år kommer Intel til å utvide sin egen virtualiseringsfunksjonalitet med VT-d. Detaljene her er foreløpig ukjent, men teknologien kommer til å bli innebygget i både prosessorer og brikkesett.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen