Klarer ikke levere Atom raskt nok

Det selges såpass mange nett-PC-er med Atom-prosessorer at Intel ikke klarer å møte etterspørselen. Til tross for dette klarte ikke Intel i 3. kvartal å møte sitt eget salgsmål, men regner med å ta dette igjen mot slutten av året.

Ifølge Intels Paul Otellini tjener selskapet mer på å selge Atom-prosessorer enn andre budsjettprosessorer som Celeron. Grunnen til dette er nok kanskje at selskapet tilnærmet lik har hatt monopol på dette segmentet til nå og kan gjøre hva de vil.

Konkurranse fra AMD og VIA er foreløpig absolutt ikke stor nok i nett-PC-segmentet til å utgjøre noen forskjell inntil videre. Det finnes riktignok en Commodore-maskin med VIA-prosessor og AMD lover Bobcat til neste år, men det er et godt stykke frem.

Bare i tredje kvatal genererte Atom-produktene omtrent 200 millioner dollar for Intel. Otellinis beskrivelse på Atom-utviklingen var "Nice profit characteristics"!

Med et rotterace på nett-PC-satsninger både fra Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo og MSI er det ingen grunn til å tro at verken etterspørsel eller inntjening vil bli lavere til neste år.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen