Klarer du ikke vente til neste episode?

Den siste tiden har det blitt stadig vanligere å gi ivrige seere mulighet til å se neste episode før alle andre.

Viasat tilbyr allerede forhåndsvisning av flere av TV3s realityserier som Paradise Hotel og Masterchef. Vil du se neste episode koster det 29 kr, mens gamle episoder er gratis. Du kan også betale for å se tidlige episoder av Norske Hollywoodfruer, Luksusfellen og Svinesund – handel i grenseland.

Tjenesten ligger på Viasatondemand.com og er tilgjengelig for alle. Informasjonsansvarlig i Viasat, Øystein Hygen Christensen, sier at dette har vært et eksperiment og at erfaringene så langt er gode.

– Alt tyder på at dette er noe vi har lyst å se videre på.

Også andre TV-kanaler har eksperimentert med tidlige sendinger. NRK la ut nye episoder av Himmelblå på nett en hel uke før de vanlige sendingene.

– Vi ønsker å øke bruken av nett-tv og spre kunnskapen om at du ikke er platformbundet, og da er dette en veldig fin måte å kommunisere på: "Hei, du kan se den allerede!", sier Claire Arneberg, vaktsjef for Nrk.no.

Mange seere irriterer seg imidlertid over at neste episode blir avslørt før de har fått sjanse til å se den på TV. Hendelsene i neste episode av Paradise Hotel har flere ganger blitt slått opp på både blogger og nettaviser.

– Det irriterer meg kraftig at til og med avisa skriver om hvem som skal komme inn i Paradise, skriver en frustrert blogger på Blogg.no.

Viasat har imidlertid ikke merket noen effekt på seertallene.

– Dette er en kalkulert risiko vi har tatt, men vi tror tilbudene utfyller hverandre. Vi har ikke noe erfaring på at det har hatt noe for å si seertallene, tvert imot har vi satt nye seerrekorder, sier Hygen Christensen.

Heller ikke NRK har opplevd noen negativ effekt på seertallene. Avslutningen på Himmelblå ble sendt på nett en hel uke før den kom på TV. Allerede etter én dag hadde episoden blitt  spilt 150 000 ganger, som er i toppsjiktet for nett-TV. Like fullt benket over 1,2 millioner seere seg foran TV-en for å se episoden en uke senere.NRK er imidlertid forsiktige med hvilke programmer de sender tidlig på nett-tv.

– Vi jobber i samarbeid med programskaperne, og det er viktig å ikke sende episoder i forkant bare for å gjøre det. Hvis det for eksempel er en spennende avslutning på krim liker mange å glede seg til de får svaret, og da kan det være dumt å blåse "snakkisen" på feil tidspunkt, sier Arneberg.

Like fullt er det ingen tvil om at spredte sendetidspunkter har kommet for å bli.
Hva synes du om utviklingen? Diskuter under.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen