Klarer du å høre forskjellen?
Teknofil
(Bilde: WiMP)

Klarer du å høre forskjellen?

Wimp utfordrer alle HiFi-entusiaster med en ny lydtest.

Musikktjenesten WiMP har akkurat lansert en ny nettside kalt hifi-testen.no, som lar deg se om deres nye HiFi-tjeneste er noe for deg. 

Først i verden

WiMP var den første musikkstreamingstjenesten i Skandinavia som kunne skilte med tapsfri ("lossless") lyd, da de lanserte HiFi-løsningen sin i fjor høst. For to måneder siden slapp de tjenesten til PC og Mac også, og «alle» kunne dermed oppgradere til den nye og forbedrede lydopplevelsen. 

Det store spørsmålet er selvfølgeig om du hører forskjell på vanlig lyd og det omtrent tapsfrie lyden du får fra WiMP HiFi. Ifølge musikklegenden Neil Young høres musikk fra de fleste strømmetjenester ut som lyden fra en gammel radio, men er det virkelig så ille i virkeligheten? 

Prøv selv

Tar du turen til hifi-testen.no får du høre fem forskjellige sanger, alle servert i to ulike utgaver - én med lyd AAC-komprimering og 320 Kbit/s-bitrate og den andre i «lossless»-lyd, som WiMP tidligere har sagt er et FLAC-format som normalt har en bitrate mellom 700 og 900 Kbit/s.  

I pressemeldingen forteller administrerende direktør for WiMP, Andy Chen, at folk bør kunne sjekke om stereoanleggene de har brukt mange tusen kroner på, faktisk leverer det de har betalt for: 

– Alle som er glad i musikk burde stille høyere krav til streamingtjenesten sin, spesielt de som har investert i et godt musikkanlegg. Det er 2014. Det skal ikke være nødvendig å sette spørsmålstegn ved lydkvaliteten, mener Chen. 

Klarer du å høre forskjellen? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Neil Young synes lyden på strømmetjenester er altfor dårlig: 
— Det er jo som å høre på radio! »

 (Kilde: Pressemelding) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen