Selv om tvillinger har nesten like ansikt, klarer Windows 10-funksjonen Hello å skille mellom dem.
Teknofil
Selv om tvillinger har nesten like ansikt, klarer Windows 10-funksjonen Hello å skille mellom dem. (Bilde: Shutterstock)

I Windows 10 kan du logge inn med ansiktet ditt, men kan tvillingen din også gjøre det?

En av de mange fordelene med Windows 10 er en ny og angivelig supersmart tjeneste kalt Windows Hello. Windows Hello lar deg logge inn på datamaskinen ved å bare sette deg foran skjermen, og vise ansiktet ditt til webkameraet ditt. Dette skal være både raskere og sikrere enn et vanlig passord, sier Microsoft. 

Men hva hvis du har en tvillingbror eller søster som er nesten identisk med deg? Vil de kunne snike seg inn på datamaskinen din ved å bare vise frem ansiktet sitt foran kameraet?

Det ville magasinet The Australian finne ut av, og fant ut at i nesten alle tilfeller fungerte Windows Hello nøyaktig som den skulle. 

Tvillingtesten

The Australian brukte seks par med identiske tvillinger. Blant hvert par fikk én av dem registrere ansiktet sitt i Windows Hello-tjenesten, mens den andre holdt seg unna. Testen gikk så ut på at den andre tvillingen skulle prøve å logge seg inn på datamaskinen ved å bare vise ansiktet sitt. 

Avisen konkluderte med at Windows Hello klarte utfordringen. I omtrent alle forsøkene, som du kan se her, klarte bare den opprinnelige tvillingen å logge inn, mens den andre ble nektet adgang av tjenesten. I én av tilfellene fungerte imidlertid ikke tjenesten i det hele tatt, og ville ikke la noen av tvillingene logge inn. 

Krever avansert kamera 

Det skal sies at Windows Hello bare fungerer med spesielle webkameraer utstyrt med Intels «RealSense3D»-teknologi. Foreløpig er ikke dette veldig utbredt, men mange datamaskiner med Windows 10 forhåndsinstallert, tilbyr webkameraer med RealSense3D.  

Disse kameraene benytter seg av både en vanlig kamera, en infrarød sensor og en infrarød laserprojektor for å avgjøre hvem du er. De infrarøde sensorene lar kameraet blant annet skille mellom ansikter og fotografier.

Så, hvis du har tenkt å kjøpe deg en ny bærbar datamaskin, og ikke gidder å skrive inn passord for å logge inn, kan det være greit å se etter RealSense3D-logoen. 

Les våre beste tips: 
Disse Windows 10-tipsene bør alle prøve »

(Kilde: The Australian)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen