Klar for røverkjøp?

Salget av både HD-DVD og Blu-ray har så langt gått tregt i Norge.

Folk flest har vært avventende og lite kjøpevillige så lenge det ikke har vært noen klar vinner i format-"krigen"

Nå står Blu-ray igjen som vinneren og det kan du som forbruker spare mye penger på.

Lagre må ut
I mange av landets elektronikkbutikker og filmsalg ligger det nemlig lagre med HD-DVD-filmer og spillere.

På grunn av labert salg er ikke lagrene de største, men det lønner seg dårlig om de ikke blir solgt.

Free Record Shop er en av de butikkene som har satset hardest på HD-film i Norge. De har tatt inn både Blu-ray og HD-DVD. Der tror de kundene vil kunne sare en slant på de siste hendelsene i HD-"krigen"

- Vi sluttet å ta inn HD-DVD-filmer rundt nyttår etter at Warner sa de ville satse på HD-DVD. Etter dette har vi kun tatt inn virkelige store titler på dette formatet. Prisen på de resterende filmene vil trolig gå ned, men her er det litt opp til leverandørene. Vi er i en pågående dialog med disse angående utsalg av HD-DVD-filmer, forklarer Roar Volden, innkjøpsansvarlig hos Free Record Shop.

Han tror også det vil bli et prisfall på Blu-ray som en følge av Toshiba sin avgjørelse. Han tror derimot det vil ta lengre tid før det blir en prisjustering her enn på HD-DVD-formatet.

Billig ekstern Xbox-spiller?
Også Xbox eiere går en lys tid i møte, eksterne HD-DVD-spillere til Microsoft sin populære konsoll kan nemlig også ende opp som lukrative tilbud.

Forhandleren EB Games har tidligere markedsført et tilbud på disse eksterne spillerne med diverse filmer. De mener det nå er opp til Microsoft selv om de vil legge ut resterende lagre av HD-DVD-spillere på tilbud.

Microsoft har derimot ikke lagt opp noen strategi for et eventuelt utsalg.

- Vi har foreløpig ikke tatt noen beslutning her, men du skal ikke se bort ifra at det kan skje. Vi har ikke noe ekstremt overlager av spillere, men vil vurdere situasjonen, forklarer Tony Renstrøm i Microsoft.

Hva en eventuell tilbudspris vil ligge på har han ingen formening om.

- Det får du se når et eventuelt tilbud kommer, sier han.

Kun to igjen i Norge
Forhandleren Hi-Fi Klubben har derimot allerede tatt grep. De besluttet å ikke ta inn flere HD-DVD-spillere tidligere denne måneden og satte ned prisen på de produktene de hadde inne. Prisen for deres HD-DVD-spillere er nå lagt til prisen de tar for vanlige DVD-spillere.

Men om du vil benytte deg av deres tilbud så må du være kjapt ute. Ifølge presseansvarlig Harald Haaland er det kun to HD-DVD-spillere igjen i alle Hi-Fi Klubbens utsalgssteder i Norge. En i Grensen i Oslo og en i utsalget i Tromsø.

Haaland tviler derimot ikke på at forbrukere som ønsker seg HD-DVD på tross av den siste tidens hendelser vil gå en god tid i møte.

- Venter du på den siste spilleren, så vil du så og si få den kastet etter deg. Sånn som markedet fungerer så vil disse spillerne nå bli mye billigere over tid, så om du tør å vente lenge kan du få deg en HD-DVD-spiller nesten gratis. Det skal mye til for at prisen her nå ikke faller, forklarer han.

Kanskje ikke formatet å satse på?
Så om du ønsker deg en billig HD-avspiller og klarer deg med fjorårets HD-filmer for fremtiden, så vil du trolig kunne se frem til en lykkelig tid om du går for en HD-DVD-spiller.

Kvaliteten på dette HD-formatet er på ingen måte dårligere enn Blu-ray.

Om du derimot ønsker å se fremtidige nye filmer i HD-format vil nok HD-DVD være et heller dårlig kjøp uansett pris.

Les også:
HD-DVD eventyret er over
.
Blu-ray klar for Xbox
.
Denne uken dør HD-DVD

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen