Anmeldelse
Jessica Biel og Mike Vogel i The Texas Chainsaw Massacre.

Klar for massakre?

Fem ungdommer – den handlekraftige jenta, den kjekke kjæresten, nerden og det løse paret – er på biltur gjennom Texas i 1970-tallets USA. Langs veien plukker de opp en kvinne som er forvirret, og dette leder dem til et blodig mareritt som involverer blant annet en viss fyr med lærmaske... og motorsag. Velkommen til The Texas Chainsaw Massacre!

The Texas Chainsaw Massacre kom ut i 2003 og er en nyinnspilling av Tobe Hoopers kultklassiker med samme navn fra 1974. Tobe Hooper var forøvrig med på å produsere denne remaken sammen med blant andre Michael Bay, mannen bak Armageddon og The Rock. Marcus Nispel, som ser ut til å spesialisere seg på nyinnspillinger, har regien på filmen hvor vi finner den flotte Jessica Biel i hovedrollen som final girl.

Sex betyr døden

Filmen er en klassisk sjangerfilm med alle de rette elementene med mer på plass. Vi forstår raskt hvilke rollefigurer vi har med å gjøre og hvilke funksjoner de kommer til å utspille, mer eller mindre. Jessica Biel er selvfølgelig den sterke og handlekraftige hovedpersonen som vi vet kommer til å kjempe seg gjennom det ene scenariet verre enn det andre. De andre karakterene er ikke like heldige, for å si det mildt. Det seksuelt ladede paret ligger tynt an, skal vi tro sjangerkonvensjonene.

The Texas Chainsaw Massacre er riktignok generisk ned til beinet, men inneholder likevel såpass mange positive elementer slik at dette ikke blir opplevd som kjedelig eller utslitt. R. Lee Ermey som den ufattelig usympatiske og sprø politimannen er en av faktorene som bidrar til å gjøre filmen fornøyelig, spesielt når han tar på seg de nye buksene sine. Slike komiske elementer føles ikke malplassert, da de forsterker følelsen av galskap som rår ved den spesielle familien våre ungdommer møter på.

Typiske bondetamper

Selv om denne nyinnspillingen ikke førte til like stort sjokk som originalen i sin tid gjorde med for eksempel scenen med bestefaren og en hammer, har filmen likevel sine sære øyeblikk. Den lille gutten med de flotte tennene, de skitne lokalene, bestefaren i rullestol, de "koselige" damene i husvogna... Filmen skammer seg ikke over sine åpenbare stereotypier av bondetamper. Og godt er det.

Det er først og fremst skrekkfilm og thriller dette er, og filmen skuffer heller ikke her. Leatherface må være en av de mest komplette skurkene som har blitt festet til lerretet – umotivert, ustoppelig og forbanna livsfarlig! Jaktscenene i filmen har en god intensitet og er balansert akkurat riktig. Filmen er over før vi begynner å gå lei av løping, skriking og avkappede lemmer.

Konklusjon

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

The Texas Chainsaw Massacre er en god film. Den er riktignok en helstøpt sjangerfilm med alle de rette elementene på riktige steder, men har fremdeles en rekke positive elementer som gjør den til en opplevelse litt over gjennomsnittet. De klin sprø bondetampene og den bitende intensisteten i spenningsscenene gjør at vi ikke går lei. Selv liker jeg både originalen og denne, men det kan hende at puritanere ikke er enig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen