Klappjakt på mobilhackere

Klappjakt på mobilhackere

Annonsør­innhold
Les hele saken »
De siste dagene har flere nettsteder begynt å tilby tjenester for å åpne opp den operatørlåste Apple Iphone. Tidligere kunne denne mobilen kun brukes på operatøren AT&Ts nett i USA, men ved å låse den opp skal det være mulig å bruke den hos enhver GSM-operatør verden over. Teknologi-bloggen Engadget har vært vitne til denne tjenesten.

- I går kveld ble det umulige mulig rett foran øynene våre. Da ble en låst Iphone åpnet opp med et lite program, skrev Engagdet-redaktør Ryan Block.

Hvordan det gjøres er ennå ikke kjent, siden nettstedet som står bak har planer om å ta betalt for tjenesten. Ikke overraskende vil de derfor ikke offentliggjøre beskrivelsen. Tjenesten skal åpnes i løpet av inneværende uke.

Les også:

- Norsk kamp om Iphone
- Iphone kan brukes i Norge
- Iphone vidåpen for hackere

Går til krig

Iphone Unlocking planla også å lansere en lignende tjeneste i slutten av forrige uke. Noen få timer før lansering av tjenesten mottok de imidlertid en ikke bare hyggelig telefonsamtale fra et advokatfirma hyrt inn av AT&T.

Med begrunnelse i brudd på opphavsrettsloven fikk de selskapet til å utsette lansering. Uten noen ny planlagt lansering søker i stedet Iphone Unlocking juridiske råd for å se hvorvidt AT&T har lov til å kreve at tjenesten stenges.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen