Klagestorm på Nokia 6280

Nokia 6280 sideslengsLandets mobilforhandlere har hatt et uvanligg stort antall returer på Nokia 6280, melder Forbruker.no.

Telefonene har rett og slett skrudd seg rett av og vært ubrukelige etterpå. Problemet har ligget i en tidlig utgave av programvaren, og har rammet et stort antall brukere.

- Totalt sett dreier det seg nok om mange tusen telefoner, sier salgssjef for telekom i elektrokjeden Elkjøp Lars Petter Larssen til Forbruker.no.

Feilen ble først oppdaget i juni, og førte til et stort rush med kunder som ville bytte inn telefonene sine. Alle som har blitt rammet har fått en splitter ny telefon. Problemet rammet kun det første partiet som ble sendt ut av 6280.

Larssen sier at det er sjelden kjeden opplever feil i såpass store partier av en telefon, og kan kun huske kameraproblemet med Sony Ericsson K750i i fjor som like omfattende.

Dette er ikke det eneste problemet som har plaget 6280. I Nederland og Danmark trakk man telefonen tilbake fra alle butikker etter mye tull med programvaren. Blant annet fungerte ikke "samtale venter"-funksjonen. Amobil kjenner også til at det har vært en del problemer med å bruke 6280 sammen med minnekort, samt med skyvemekanismen som ligger mellom skjermen og tastaturet.

Nokia legger seg langflate for kritikken som nå rettes mot dem.

- Vi er forholdsvis ferske som leverandører av avansert programvare. Her gikk det dessverre litt galt, men vi lover at vi lærer av våre feil, og vii gjøre dette betydelig bedre i fremtiden, sier produktmarkedssjef for Nokia Skandinavia, Erich Hugo, til Forbruker.no.

6280 har vært en av Nokias mest populære modeller her til lands. Telefonen har vært bestselgeren hos Elkjøp i hele juni og begynnelsen av juli.

(Kilder: DBusiness News, Engadget, The Wireless Report)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen