Klager på Telenor Mobil

Av Bjørn Veseth

De fire Telenor-konkurrentene hevder at Telenor benytter ulovlige metoder i telefonsalget. Det hevdes at telefonselgerne gir gale opplysninger og overfører deres kunder til Telenor Mobil uten godkjennelse fra kunden.

En av dem som er blitt utsatt for dette er Tele2s Norges-sjef Henrik Müller-Hansen. Han ble oppringt av en telefonselger som oppga gale opplysninger og unnlot å nevne bindingstiden på 18 måneder. Det samme gjelder flere andre Tele2-ansatte.

Bindingspanikk
NetCom-sjef Barbara Thoralfsson mener Telenor Mobil har fått panikk. - Den aggressive kampanjen må ses i sammenheng med Forbrukerombudets avgjørelse om at 18 måneder er for lang bindingtid for mobilabonnement. Telenor satser nå alt på å knytte til seg ytterligere kunder før vedtaket settes i kraft, slik at de kan binde kundene lengst mulig, sier hun til Aftenposten.

Informasjonssjef Sigurd Sandvin avviser at Telenor Mobil bevisst bruker ulovlige metoder. - Om vi ser at folk opplever å bli overført til oss uten at de har ønske om det, er det noe vi tar sterk avstand fra. Det er en praksis vi ikke fører eller ønsker å føre, sier han.

Motsatt fortegn
Sandvin mener også at Telenor ikke driver med annet enn konkurrrentene har gjort lenge. - Telenor Mobil har kun drevet med telefonsalg et drøyt halvår, mens de andre selskapene har drevet i flere år. Vi har også gjentattet ganger opplevd disse tingene med motsatt fortegn, sier han.

Telenor Mobil vil fra januar ta opp alle salgsamtaler på bånd, slik at det kan dokumenteres om oppringte kunder hos konkurrentene har gitt tilsagn eller ei til å skifte operatør.

Telenor Mobil har tapt markedsandeler jevnt og trutt de siste årene, og er nå nede på 57 prosent av det norske mobilmarkedet, regnet i abonnenter.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen