Klager over elendig batteri i Galaxy Nexus

Flere brukere opplever at telefonen går fra fullt til 25 prosent på ti timer i hvilemodus.

Batteriproblemer er ikke noe nytt for heftige mobiltelefoner. Vi har sett det mange ganger før, og senest i Apples iPhone 4S. Nå er det mulig at Samsung og Googles nye flaggskip, Galaxy Nexus, er rammet av liknende problemer.

På forumet til teknobloggen modaco.com har flere brukere klaget over at telefonen lader seg ut svært fort. Utladingen skjer mens telefonen ikke er i bruk. En bruker forteller at hans fulladede Galaxy Nexus kun hadde 25 prosent fullt batteri etter ti timer i hvilemodus.

Dersom rapportene er riktige betyr det at Galaxy Nexus kan ha betydelig dårligere hviletid enn de 290 timene Samsung oppgir som maks.

Årsaken ikke kjent

Forumbrukerne har så langt ikke funnet frem til årsaken bak batteriproblemene. Både skjermen og radioenheten i telefonen har vært under lupen, og det kan se ut til at radioen bruker noe mer strøm enn den som fins i andre telefoner.

Det spekuleres også i at skjermen er en del av årsaken. For det første er den større enn skjermene i de fleste andre telefoner. For det andre baserer den seg på Amoled-teknologi, der hver enkelt bildepunkt lager sitt eget lys. Med en oppløsning på hele 1280 x 720 bildepunkter er det betydelig fler punkter som skal lage lys i denne skjermen enn i de fleste andre mobilskjermer.

Sannsynligvis en bug

En enkel programvarefeil virker uansett mest sannsynlig. Nettstedet pocketnow.com rapporterer om nærmere 23 timer brukstid på en testenhet.

Hvis en helt ordinær Galaxy Nexus kan oppnå så lange batteritider, virker det mest sannsynlig at noe i programvaren på de rammede telefonene har hengt seg opp.

Den norske utgaven av Galaxy Nexus er foreløpig ikke kommet i salg, og vi har foreløpig ikke fått den inn til test. Vi kommer til å holde et ekstra øye med batteriindikatoren så fort vi går i gang med testen.

Samsung har foreløpig ikke kommentert saken overfor Amobil.no.

(Kilder: pocketnow.com, android.modaco.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen