Man blir forhåpentligvis ikke like kald som Boris Grishenko fra James Bond-filmen Goldeneye.
Teknofil
Man blir forhåpentligvis ikke like kald som Boris Grishenko fra James Bond-filmen Goldeneye.

Klær kjøler deg ned når du er varm

Genererer kulde automatisk når man svetter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Colombia Sportswear har skapt en ny type klesplagg som kan aktivt kjøle ned seg selv og bæreren når det blir vått. Når man er ute og går tur på en varm sommerdag, kan det som foreløpig blir kalt Omni-Freeze Ice clothing være godt å ha med hvis man blir overopphetet og svett.

Det auto-nedkjølende klesplagget består av fibere som er bundet med en spesiell kjemisk sammensetning, som blir aktivert og kjøler ned sin egen temperatur når det får kontakt med vann. Temperaturen kan gå ned inntil fem grader, noe som vil hjelpe til i varme situasjoner.

Sjekk ut følgende video for å se den kjemiske prosessen i praksis:


Varer ikke evig

Om man blir desperat nok på en varm dag, kan man også kaste vann på seg selv for å igangsette kjøleeffekten. Tøystoffet er designet for å øke overflateområdet med én tredjedel i forhold til ordinære klær, slik at klesplagget skal være mer effektivt når det gjelder å senke kroppstemperaturen.

Den nedkjølende effekten vil dessverre ikke virke i evig tid, ettersom kjemikaliene gradvis mister sin virkningskraft. Colombia Sportswear anslår at klesplagget tåler mellom 50 og 70 runder i vaskemaskinen, før effekten har sluttet å fungere.

Pris og tilgjengelighet

Omni-Freeze Ice clothing fra Colombia Sportswear vil ikke bli tilgjengelig på verdensbasis før 2012, og noen prisantydninger har ennå ikke dukket opp.

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen