Denne Tesla Model 3-en ble i helgen brukt til såkalt hypermiling. Sjåførene nådde 975 kilometer før bilen sa stopp.
Denne Tesla Model 3-en ble i helgen brukt til såkalt hypermiling. Sjåførene nådde 975 kilometer før bilen sa stopp. (Foto: @seanmitchell/Twitter)

Kjørte 975 kilometer på én lading med Tesla Model 3

Men bilen ga opp etter 66 kilowattimer.

Såkalt «hypermiling» er en litt teoretisk øvelse hvor man forsøker å kjøre en bil så langt det er mulig på én tank eller lading.

Nå har Tesla-eierne Erik Strait og Sean Mitchell satt ny rekord for Tesla Model 3 med 975 kilometer på én lading. Rekorden for Tesla Model S er 1078 kilometer, satt av Tesla Owner's Club Italy i fjor. 

Under 40 kilometer i timen 

Rekordforsøket, som tok cirka 32 timer å gjennomføre, fant sted på en cirka 1,6 kilometer lang, nærmest helt flat rute i nærheten av Denver, Colorado. 

Farten ble stort sett holdt under 40 kilometer i timen hele veien for å holde energiforbruket på et minimum. Klimaanlegget var også avslått, selv om temperaturen på det høyeste var rundt 40 grader i Denver. De hadde imidlertid med seg små USB-drevne vifter for å holde temperaturen på et noenlunde levelig nivå. 

Ved enden av forsøket rapporterte bilen om et gjennomsnittlig forbruk på 110 Wh/mile (cirka 69 Wh/km eller 6,9 kWh/100 km) og et totalt forbruk på 66 kWh.

 

Burde den gått lenger? 

Det er litt uvisst hvorfor bilen ikke hadde tilgang til sin fulle batterikapasitet på rundt 74 kWh. Litt buffer er det sannsynligvis lagt inn, men dette høres ut som langt mer enn vanlig.

Etter 55 kWh forbrukt på 805 kilometer underveis i testen spådde Mitchell å nå nærmere 1100 kilometer på turen, men bilen ga altså opp et godt stykke før det. 

Etter testen fikk Strait og Michell bilen tauet til en servicesenter, og der kunne det dessuten se ut som om batteriet hadde fått problemer av å bli kjørt helt tomt.

Den ville nemlig ikke ta imot lading, og siste oppdatering for 10 timer siden var at den ventet på at servicesenteret skulle åpne mandag for at mekanikere skulle se på saken. 

Skulle du av en eller annen grunn ha lyst til å se hele rekordforsøket, ble det livestreamet på Youtube. 

PS: Den oppgitte rekkevidden i normal bruk med Model 3 Long Range er 499 kilometer. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen