Kjører videre på Desktop-dobbeltkjerne

Som for å understreke valget av Intel som eneste prosessorleverandør, lanserer Dell nå ytterligere to Pentium D-baserte servere i PowerEdge-serien. Det til tross for at det ikke finnes et dobbeltkjerne-brikkesett beregnet for serverbruk på denne plattformen, med de begrensninger det fører med seg.

I juli i år lanserte Dell sin første PowerEdge-server basert på denne prosessor-arkitekturen. I denne omgang er det en tower-server kalt PowerEdge 830 og en rack-montérbar PowerEdge 850 som står for tur.

- Dell har en forpliktelse overfor kunder til å integrere neste generasjons teknologier med hensikt å gi kundene god valuta for pengene, sa Neil Hand, vise-president for den globale markeds- og produktavdelingen på Enterprise-systemer hos Dell.

Det Dell derimot ikke tilbyr er de kraftigere Opteron-baserte serverne med dobbeltkjerne. Konkurrenter som HP, Sun og IBM har solgt servere basert på Opteron i flere måneder. På grunn av god respons fra disse store aktørene har det lykkes AMD å øke markedsandelen til 11 prosent på x86-markedet, ifølge Mercury Research.

Som kjent vil ikke Intel ha et Xeon-alternativ med dobbeltkjerne før til neste år, men Dell tviholder av ukjente grunner på Intel og ignorerer dermed ca. en tiendedel av markedet. Dell fortsetter derimot å selge Itanium-baserte servere, som ikke engang vises på oversikten fra Mercury Research.

De nye Dell-serverne vil være gunstige for de som ser etter web- eller e-post-server. PowerEdge 830 og 850 kommer senere denne måneden, og vil da ha en pris på respektive $699 og $749.

(Kilde: TheRegister)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen