(Bilde: Kickstarter)

Kjører kronerulling for reflekssykler

Kan bilister og syklister enes om at dette er en god idé?

For syklister kan det være skremmende å ikke bli sett i trafikken, og for bilister kan det ofte være vanskelig å se syklister i veibanen. Nå har det kommet en løsning som kan luke ut mange av de farlige situasjonene som kan oppstå, men for at det skal bli virkelighet, trenger utviklerne penger.

Kickstarter-prosjektet Lumen i er nå gang med å samle inn penger for å lage sykler som lyser i mørket, skriver The Verge. Tanken er at syklistene vil synes bedre i mørket dersom hele sykkelen blir lyst opp, fremfor å bare ha et refleksklistremerke her og der på sykkelen.

Synes på 300 meters av avstand

Sykkelen, eller bare sykkelrammen (du kan velge), vil ha hundretusenvis av bitte små reflekser. En møtende bil vil kunne se gjenskinnet på opptil 300 meter. I dagslys vil sykkelrammen se mørkegrå ut.

Lumen-sykkelen kommer i to varianter – «single speed» eller «fully geared» – til henholdsvis 7500 kroner eller 9500 kroner. Alternativt kan du bare kjøpe bare rammen til 3000 kroner, og bygge resten av sykkelen selv.

Hvis de lykkes med å samle inn 15 000 dollar (foreløpig 9500 dollar) på en måned, vil Lumen angivelig bli «verdens første sykkel med integrert retro-refleksjon».

Les mer om prosjektet hos Kickstarter.

Det finnes allerede andre typer refleksprodukter på markedet:
Realflex gjør deg lysende om kvelden »

(Kilder: The Verge, Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen