Kjørehjelp i mikroformat

Det blir vanligere og vanligere i dagens samfunn med all slags dill og dall som skal hjelpe oss for å løse selv de minste problemer. Navigasjonsutstyr til bil er et godt eksempel på denne typen moderne dippedutter.

Elektronikk av denne typen blir stadig mer populært. Utstyret kjøpes i håp om at kjedelige fartskontroller lett skal kunne unngås. Det skal også være med å forhindre at du blir fotografert i de stunder du ganske enkelt kunne klart deg fint uten.

Utstyr av denne typen er ikke lovlig nå til dags, men RoadPilot har klart å utvikle en miniatyr-utgave som hevdes å være helt lovlig. Den lille krabaten minner mest om speedometeret vi hadde på syklene våre som små. Med sine mål på 47 x 50 x 16 mm er det for en gangs skyld ikke noen stor klump som skriker etter oppmerksomhet.

Micro RoadPilot er verdens minste GPS-baserte fartskontroll-kamera. Med en stor, krystallklar LCD-skjerm på 1,8 tommer og medfølgende LaserPilot som brukes til å oppdage fartskontroller, har
du full kontroll. Alt styres via en knapp.

Ved hjelp av GPS-teknologi bestemmes farten så eksakt som mulig - og vanligvis mye mer nøyaktig enn ditt eget speedometer.

Skulle du være så uheldig å overskride fartsgrensen vil fartsgrensen for den gjeldende veien, bilens fart og eventuelt veistrekningen til nærmeste fartskontroll øyeblikkelig vises på skjermen.

Systemet byr også på flere andre spennende muligheter. Hvem kan vel forakte at man mottar informasjon om steder det har ofte oppstår ulykker eller ganske enkelt unngår falske alarmer?

Videre finner vi en nøyaktig distansemåler, kompass, sekundnøyaktig klokke og kalender, kartkoordinater, høyde over havet og varsling når du nærmer deg en fotoboks, elgkryssings-punkt eller andre punkter med ulykkesrisiko. Skjermen har selvsagt også innebygd lys slik at den kan leses om natten. Alarmer gis både med lyd, lys og skjermvarsel.

Som en del av pakken følger det også med en oppfinnsom holder. Armen festes på dashbordet, eller hvor du enn måtte finne på å skru den fast. Den kommer i to forskjellige typer; en som festes rett opp-ned, og en som festes inn fra siden. Det hele er laget slik at det ikke skal være noe problem å ta med seg utstyret til andre kjøretøy.

Som tiden går skjer det alltid forandringer, og det har RoadPilot tatt hensyn til. Micro RoadPilot kan kobles rett til USB-porten, og henter derfra ned oppdateringer fra nettet. Oppdateringene inneholder det nyeste av trafikkreguleringer som fart og fartskontroller, og er gratis de seks første månedene. Påfølgende år koster det rundt 600 kr.

Programvaren fungerer på maskiner med Windows 98 eller nyere, samt Internet Explorer 5.0 eller nyere. Programvaren er for tiden ikke tilgjengelig for Mac-brukere. Prisen for selve RoadPiloten ligger på ca. 4000 kr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen