Kjør Windows og OS X samtidig

Alternativ tekst mangler

Apple har tidligere utviklet programpakken Boot Camp som gjør det mulig å kjøre Windows XP på en Intel-basert Mac. Selskapet Parallels har på sin side siden april drevet med betatesting av programmet Parallels Desktop, som skal gjøre det mulig å kjøre Windows og Mac OS X samtidig. Over 100 000 brukere har testet ut programmet, ifølge selskapet.

Med programmet Boot Camp kan du kjøre ett OS av gangen i et dualboot-oppsett, mens med programmet Parallels kan begge systemene kjøres samtidig. Dette innebærer for eksempel at du kan kjøre Windows-programmer under Mac OS.

Parallels benytter virtualiseringsteknologi som gjør at Windows-programmer kan åpnes og kjøres i et eget vindu i Mac OS. Lignende programmer har tidligere måtte emulere maskinvaren i PC-en, men dette er ikke lenger nødvendig med Parallels fordi Mac- og x86-maskiner nå bruker felles Intel-basert maskinvare.

Don Duff-McCracken fra University of Waterloo i Canada skal ifølge nettstedet Cnet news.com ha testet programmet Parallels med krevende programmer, og er overrasket over hvor god ytelsen er. Han mener Boot Camp og Parallels kan sammenlignes når det gjelder ytelse, men den store forskjellen er jo at det ene programmet krever såkalt dualboot, mens det andre ikke krever det.

Les mer om Parallels Desktop på parallels.com. Programmet er foreløpig i RC2-versjon, og tidspunktet for lansering er ikke enda fastsatt. Programmet vil trolig koste rundt 80 dollar når det lanseres i endelig versjon, men kan forhåndsbestilles for 39,99 dollar.

(Kilde: Cnet news.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen