Kjør blått

Dersom du vil ha håndfri i bilen, men ikke vil rote med ledninger eller ha et klumpete hodesett på øret, kan en bilstereo med innebygget blåtann være redningen for deg. Parrot har sluppet en standard bilstereo som også fungerer som en blåtann-håndfri. Med denne slipper du å ta hendene vekk fra rattet - du kan faktisk gjøre grunnleggende funksjoner som å svare på samtaler og å ringe ut bare ved hjelp av din egen stemme. I tillegg til disse funskjonene har anlegget radio, CD-spiller og mulighet for å spille av MP3-CD-er. Løsningen kaller de Rhythm n´ Blue.

Det eneste du trenger til telefonen din da er eventuelt en billader dersom du vil holde på batteriet. Resten går igjennom stereoen. Når telefonen din ringer, vil samtalen bli overført til stereoanleggets høyttalere. Bilstereoens skjerm viser hvem som ringer, og du kan til og med få hele telefonboken inn i enheten.

Spilleren har også et integrert nummertastatur, slik at du kan taste inn numre, eller til og med skrive tekstmeldinger. Dersom du foretrekker å holde begge hendene på rattet, har stereoen også stemmegjenkjenning, slik at du bare trenger å si navnet på den du skal ringe. Du kan lagre inntil 150 navn som kan ringes opp ved hjelp av stemmen. Det følger også med en fjernkontroll med nummertastatur til spilleren.

Parrot er forøvrig ikke den eneste produsenten som har puttet blåtann i en bilstereo. Pioneer har også en spiller som kan brukes som blåtann-håndfri. Modellen heter DEH-P70BT, og har i tillegg støtte for tilkobling av iPod. Dette betyr at du kan bla igjennom musikksamlingen på iPod-en fra bilstereoen.

Begge spillerne har standard ISO-tilkobling, slik at de enkelt kan installeres i de aller fleste biler. Pioneers løsning koster rundt 5000 kroner, mens Parrot trolig vil ta rundt 3000 kroner for sin løsning når den kommer til Norge.

(Kilder: Parrot.biz, Phoneyworld.com, Pioneer.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen