Illustrasjonsfoto. (Bilde: iStockphoto / 21374508)

Kjør Windows-programmer på Android

Med Wine for Android vil det bli mulig.

"Alle" vet at du ikke kan kjøre Windows-programmene dine på et Android-nettbrett. Men tenk om du likevel kunne det? Dette kan faktisk bli virkelighet, takket være en ny programvareløsning.

Med programvaren Wine har Linux- og Mac-brukere lenge kunnet kjøre Windows-programmer – i hvert fall til en viss grad, og med varierende ytelse. Denne programvaren skal nå komme til Android, skriver Phoronix.com.

Alexandre Julliard, mannen som i sin tid sto bak utviklingen av Wine, demonstrerte nylig Wine for Android på utviklerkonferansen Fosdem i Brüssel. Julliard arbeider nå for CodeWeavers, et selskap som leverer en kommersiell Wine-basert programvare for Linux og Apple OS X, kalt CrossOver. 

Dårlig ytelse

Ifølge Phoronix.com viste Julliard frem en fungerende versjon av Wine på Android og fikk Windows-programmer til å kjøre, selv om det hele skal ha gått svært tregt. Dette skal imidlertid ha vært fordi Wine kjørte i en Android-emulator i stedet for direkte på en fysisk enhet. 

Wine skal komme til Arm-prosessorene som brukes i mange nettbrett, men CodeWeavers håper på suksess for Intels x86-baserte Atom-prosessorer for nettbrett. Det vil gjøre det enda lettere å kjøre x86-baserte Windows-programmer på Android-nettbrett.

Utviklingen av Wine for Android er foreløpig på et tidlig stadium, og det er uklart når produktet vil se dagens lys. Wine står for øvrig for "Wine Is Not an Emulator".

Les også: Den store nettbrettguiden

(Kilde: Phoronix.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen