Raspberry Pi har nådd stor milepæl. Dette er Model B+.
Raspberry Pi har nådd stor milepæl. Dette er Model B+. (Bilde: Raspberry Pi Foundation / Istockphoto)

Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd oppsiktsvekkende milepæl

Har gjort britisk historie.

Det er ingen hemmelighet at det lille sjarmtrollet Raspberry Pi har blitt et kjært produkt for mange maskinvareentusiaster, men akkurat hvor suksessfullt knøttemaskinen har blitt er det nok få som hadde forventet. Som nettstedet TechCrunch melder har Raspberry Pi nå nådd en historisk milepæl.

I en fersk Twitter-melding meddeler nemlig stiftelsen at Raspberry Pi har solgt i hele fem millioner eksemplarer. Nyheten kommer temmelig nøyaktig fire måneder etter at Raspberry Pi Foundation rapporterte om 3,8 millioner solgte maskiner

Raspberry Pi 2, den største oppgraderingen av kortet hittil.
Raspberry Pi 2, den største oppgraderingen av kortet hittil. Foto: Raspberry Pi

Historisk

Ved å ha nådd denne milepælen mener selskapet selv at de har skrevet seg inn i den britiske datahistorien. I en annen Twitter-melding bedyrer nemlig stiftelsen at fem millioner solgte enheter betyr at de nå er den mestselgende, britiske datamaskinprodusenten gjennom tidene.

Raspberry Pi ble først lansert i februar 2012, som altså innebærer at milepælen ble nådd på temmelig nøyaktig tre år, noe som må sies å være en ganske imponerende bragd, særlig med tanke på de lave ambisjonene stiftelsen oppfinnelig hadde for knøttemaskinene.

Regnet med 10 000 solgte

Som det kom frem i forbindelse med den forrige store milepælen i november 2013, da maskinen hadde solgt i to millioner eksemplarer, forventet grunnleggeren Eben Upton å kun selge rundt 10 000 enheter av Raspberry Pi. Allerede på lanseringsdagen lå antallet bestillinger imidlertid på over 100 000.

Raspberry Pi har kommet i flere ulike utgaver siden den først ble lansert i 2012. I fjor vår kom det for eksempel en ribbet miniversjon av kortet, og på sommeren slapp stiftelsen også den oppgraderte versjonen Model B+. Tidligere denne måneden kom den hittil største oppgraderingen, med lanseringen av Raspberry Pi 2.

Vi testet nylig den nyeste versjonen av kortet: Så mye raskere er Raspberry Pi 2 i praksis »  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen