Kjøper PalmSource

Den japanske programvareprodusenten Access annonserte på fredag at de er i ferd med å kjøpe opp PalmSource.

PalmSource er mest kjent for sitt operativsystem PalmOS, og til sammen brukes PalmSources programvare i nesten 40 millioner mobile enheter verden over.

I følge Digi er allerede den endelige kjøpsavtalen undertegnet. Access må ut med drøye 2 milliarder kroner for det amerikanske selskapet, og håper at kjøpet vil hjelpe selskapet med å tilby ett av bransjens største utvalg av mobil programvare.

Administrerende direktør i Access, Toru Arakawa, er svært fornøyd med avtalen:

- PalmSource er en global leder innen programvare for mobile enheter og en utvikler av det velkjente Palm OS-operativsystemet. PalmSource-familien av programvareprodukter benyttes i mer enn 39 millioner enheter, og PalmSource-felleskapet består av omtrent 400.000 utviklere av mobile applikasjoner, noe som utgjør en etablert, verdensomspennende plattform for mobil programvare, sier han.

Fremmer Linux-utvikling
Arakawa mener også at oppkjøpet kan hjelpe til å fremme Linux-baserte plattformer for mobilmarkedet, siden PalmSource tidligere har kjøpe opp China MobileSoft, som spesialiserer seg på Linux-teknologi.

Ed Colligan er president og administrerende direktør i Palm Inc, et selskap som leverer PDA-er med PalmOS. Han mener at oppkjøpet kan være sunt for PalmOS, og sikrer videre utvikling av operativsystemet.

Oppkjøpet skal i følge Digi være endelig innen slutten av året.

(Kilde: Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen