Kjøper oftere ny mobil

Tallene fra EE-bransjen (Elektro- og Elektronikkbransjen) viser at vi ifjor kjøpte 23,5% flere mobiltelefoner enn i 2003.

Omsetningen i Norge er mye høyere enn i de andre nordiske landene. I tillegg er det den yngre garde som står for en stor del av omsetningen. Mobiltelefoner er blitt mote hos barn og unge voksne. Konsekvensen er at mange unge kjøper seg ny mobiltelefon flere ganger i året for å følge med i trenden. 65% av de kjøpte mobiltelefonene hadde også innebygget kamera.

I fjor nådde vi altså nye høyder med hele 2,05 millioner solgte mobiler. EE-bransjen forventer en svak økning i salget av mobiler de neste to årene. Grunnen er utbyggingen av UMTS-nettet, og lanseringene av nye mobiler som er tilpasset den nye teknologien.

65% av de solgte telefonene i fjor hadde innebygget kamera. Dette tilsvarer 1,3 millioner kameratelefoner, noe som er det tredobbelte av antallet digitale stillbildekameraer som ble solgt. Selv om mobilkameraene foreløpig bare er i startgropen av sin utvikling, har en kameratelefon fordeler som et vanlig stillbildekamera ikke har. Populariteten kan tilskrives muligheten for å bruke mobilbildene umiddelbart etter at de er tatt, og sende de videre til venner og bekjente.

Mobiltettheten i Norge er nå på 103%. Det betyr at det er flere mobiltelefoner enn brukere her til lands. Stadig flere eier mer enn en mobiltelefon. Mange velger å ha en mobil for bruk på jobb, og en til private anliggender. I tillegg er det flere og flere som går helt bort ifra fasttelefon, og kun bruker mobilen.

Den gjennomsnittlige bruker eier nå bare sin mobiltelefon i to år, før den byttes ut med en ny. Med andre ord bytter vi som regel ut mobilen med en ny lenge før det faktisk er nødvendig.

(Kilder: EE-bransjen, Teknisk Ukeblad, Nettavisen, NRK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen