Kjøpe mobil til konfirmanten?

Vi er i mai måned. Ungdommer skal konfirmeres og til anledningen skjemmes bort med gaver. En ny mobiltelefon står selvsagt høyt på ønskelisten, enten man gir den i gave til konfirmanten eller bruker konfirmasjonspengene på en selv.

Her er våre anbefalinger til deg som lurer på hva slags telefon du bør kjøpe.

Musikkelskeren - Sony Ericsson W850i
Er konfirmanten glad i musikk, er Walkman-telefonen W850i er godt valg. Dette er en mp3-spiller og mobiltelefon i én innpakning.

Med telefonen følger det med et minnekort på 1 GB, noe som betyr at det er plass til omtrent 250 sanger på mobilen.

Og i tillegg til å være en mp3-spiller, kan telefonen også brukes til å finne ut hva slags musikk som er på radioen. Du holder enkelt og greit telefonen inntil høyttaleren, så vil navnet på sangen og artisen dukke opp på skjermen etter en stund.

Les vår test av W850i >
Finn beste pris på W850i >

Alternativt - Nokia 5300
Er du ute etter et enklere og billigere alternativ, kan vi anbefale Nokia 5300 med en prislapp på godt under 2000 kroner.

Her får du en mye lavere minnekapasitet og en kortere spesifikasjonsliste, men telefonen er likevel et trygt kjøp som en enkel musikktelefon.

Les vår test av 5300 >
Finn beste pris på 5300 >

Moteløven - LG KE970 Shine
Det er ikke så ofte vi anbefaler en LG-mobil til noen. Men denne gangen gjør vi det med god samvittighet.

Shine er nemlig en designtelefon du ikke finner maken til hos andre produsenter. Den er skinnende blank, og stilren som få.

I tillegg har faktisk Shine lettbrukte menyer, et godt kamera, og selvsagt innebygget mp3-spiller.

Med andre ord er den rustet for det meste en konfirmant bruker mobilen til.

Les vår test av KE970 Shine >
Finn beste pris på KE970 Shine >

Alternativt: Nokia 8800 Sirocco
Er konfirmanten en moteløve med stor M finnes det imidlertid et enda bedre alternativ: Nokia 8800 Sirocco. Denne koster flesk, men er også noe helt spesielt.

8800 Sirocco har en uslåelig kvalitetsfølelse. Den er av stål, og glasset foran skjermen er i saffir slik at den ikke blir ripete med det aller første.

Men utenom design har ikke Sirocco så mye å by på. Et kamera er på plass, og du kan sende MMS. Men den er uaktuell som mp3-spiller.

Les vår test av 8800 Sirocco >
Finn beste pris på 8800 Sirocco >

Den sportslige - Nokia 5500 Sport
Nokia 5500 Sport er laget av gummi og rustfritt stål, og er en støt- og fuktsikker telefon. Likevel er den ikke bemerkelsesverdig stor.

Telefonen er laget for frilufts- og idrettsfantasten, og har både treningsdagbok og innebygget skritteller. I tillegg finner du en mp3-spiller, og et helt greit kamera.

Nokia 5500 Sport er en smarttelefon, og dermed passer den også for den teknologiinteresserte. Den har en avansert planlegger, og den kan kjøre flere oppgaver samtidig.

Les vår test av 5500 Sport >
Finn beste pris på 5500 Sport >

Alternativt - Sony Ericsson W710i
Et alternativ for idrettsutdøveren er W710i fra Sony Ericsson. Dette er en Walkman-mobil fra produsenten, som også markedsføres som sportsmobil.

Denne telefonen markedsfører ikke som støtsikker, og er heller ikke noen smarttelefon. Til gjengjeld er den en del billigere, og passer bedre i lomma.

Les vår test av W710i >
Finn beste pris på W710i >

Teknologifriken - Nokia N95
Nokia N95 har det meste av spesifikasjoner, og er en rendyrket smarttelefon. Likevel er den liten.

Telefonen har det beste foto- og videokameraet på mobilmarkedet. Den har også innebygget GPS satelittnavigasjon, slik at konfirmanten kan navigere til fots, i båten eller på mopeden sin.

N95 kan fint brukes til å surfe på internett, enten via det trådløse nettverket hjemme, eller i mobilnettet med den beste hastigheten tilgjengelig til enhver tid. Telefonen har nemlig både Wi-Fi, super-3G , 3G, og EDGE.

Kort sagt er N95 en liten mobil fullstappet med teknologi.

Les vår test av N95 >
Finn beste pris på N95 >

Allrounderen - Nokia 6300
Om du ikke tror konfirmanten har noen spesielle krav, og bare vil ha en moderne telefon til normal bruk, kan vi anbefale Nokia 6300.

6300 er en slank og stilren mobil, med et ytre av børstet stål. Telefonen er både rik på teknologi og enkel i bruk.

Mobilen har et kamera med oppløsning på to megapiksler, samt en mp3-spiller. Kalender og andre nyttefunksjoner finner du også.

Les vår test av 6300 >
Finn beste pris på 6300 >

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen