Kjøpe-apps endelig til Norge?

I skrivende stund er det bare mulig å kjøpe apps i Android Market i 14 land, og Norge er ikke blant dem. Gratis-apps, ofte fulle av reklame, er det eneste som er tilgjengelig i applikasjonsbutikken.

Nå ser det imidlertid ut som om kjøpe-apps omsider blir tilgjengelig for langt flere brukere. I helgen sendte Google ut en mail til Android-utviklere hvor det kommer frem at de vil åpne for salg av apps i Android Market i flere land "i løpet av få uker". Ifølge Mobil.se nevnes imidlertid ingen land ved navn.

LES OGSÅ: 40 000 nye Android-apps på vei

Stor frustrasjon blant kundene
Norske Android-brukere har ventet i månedsvis på at Google skal åpne for salg av apps, og mange har resignert. De ivrigste har installert programmer som lurer geografisperren til å tro at du er i et av de 14 landene, andre laster ned ulovlig, mens de fleste trolig nøyer seg med de gratisapplikasjonene som er tilgjengelig.

Sist vi snakket med Google antydet de at norske brukere ville kunne kjøpe apps innen utgangen av året:

- Vi håper betalingsapp-er blir tilgjengelig i de nordiske landene snarest mulig, forhåpentligvis innen noen få måneder. Vi forstår at våre brukere er frustrerte og vil ha tilgang til dette så snart det går, og vi beklager at det vil ta ytterligere noe tid før det blir mulig å kjøpe apps i Norden, sa Andreas Svenungsson, Googles PR-sjef i Norden, til Mobilen.no i august.

Med stor fare for igjen å bli skuffet må det sies at de siste signalene fra Google tenner et lite håp om at betalings-apper til Android snart kan kjøpes med norsk valuta.

Har du en app i magen? Ny norsk app-konferanse går snart av stabelen.

 

 


 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen