Kjøp mobil fra automat

Tenk deg at du plutselig mister telefonen din i en sølepytt og har en livsviktig samtale du må ta, og mobilbutikkene er stengt. Dersom du befant deg i Manchester i England, kunne du pustet lettet ut. Der tester nemlig den britiske mobiloperatøren Vodafone ut automater hvor de har byttet ut Snickers og Polly peanøtter med mobiltelefoner.

I første omgang er det plassert ut to slike automater, men Vodafone ser for seg at disse snart kan bli et vanlig syn i Storbritannia. Selskapet sier at automatene kan plasserers hvor som helst, så lenge det finnes strøm.

Vodafone tror automatene vil bli populære blant folk som trenger en telefon der og da, enten fordi de har mistet telefonen eller gått tom for strøm. I tillegg ser de for seg at folk som på forhånd vet hva slags telefon de skal ha, heller vil velge automaten enn å gå i en butikk.

Telefon-automaten vil føre tre forskjellige mobiltelefoner som selges med kontantkort. Modellene skal byttes ut en gang i måneden for å holde tritt med mobilmarkedet. Du kan betale med kort eller kontant, og prisen skal ligge på rundt 450 kroner (£30) for hver telefon, inkludert omtrent 12 kroner (£1) i ringetid.

(kilder: telegraph.co.uk, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen