Kjøp ditt eget mobilnettsted

Alternativ tekst mangler

Vi har tidligere skrevet om .mobi, det nye toppdomenet for nettsider spesialtilpasset for surfing på mobiltelefonen.

I dag starter salget av .mobi-adresser for hvermansen, noe som betyr at du kan sikre deg et helt eget .mobi-domene.

Felles for alle .mobi-adressene, er at de skal være spesialtilpasset mobiltelefoner. Det betyr at designet skal være enkelt å navigere på små skjermer. I tillegg bør mengden data på hver side være minimal, på grunn av utgiftene brukeren har ved å laste ned data over mobilnettet.

For å registrere ditt eget .mobi-nettsted, må du besøke nettsidene til tyske Dotmobi, som står bak administreringen av .mobi-adresser. Her finner du informasjon om hvordan du går frem for å bestille domenenavnet ditt og hva det vil koste deg.

Egne nettsider for mobiltelefoner er langt i fra noe nytt. I årevis har du kunnet surfe på såkalte WAP-sider med mobilen, hvor WWW-prefikset er byttet ut med WAP.

- Vil forvirre brukerne
Derfor mener ikke alle at .mobi-domenet er en nødvendighet. Anil Malhotra i Bango, et selskap som utvikler tjenester til mobile nettsider, uttalte i mai at et nytt domene vil sinke utviklingen av internettsider utviklet for mobiltelefoner.

- Tjenestetilbydere burde heller bare markedsføre én nettadresse, i stedet for å introdusere en egen mobiladresse i tillegg. Det kommer til å ta tid og markedsressurser å lære brukerne om den nye adressen. Jeg tror det vil forvirre mobilbrukerne en kort stund, sa hun til News.com.

Likevel har flere store selskaper innen IT-bransjen registrert og tatt i bruk sine nye .mobi-domener. Ett av selskapene er Nokia. På adressen nokia.mobi finner du en svært snever og forenklet oversikt over Nokias mobilportefølje, samt muligheter til å laste ned ringetoner og temaer.

(Kilder: Digi, Dotmobi.org, Namesbyond.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen