Kjøp burger med mobilen

Kjøp burger med mobilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
MasterCard har i samarbeid med Nokia startet utprøvingen av betaling med mobiltelefonen. I den amerikanske byen Dallas tester selskapene ut telefoner med såkalt PayPass-støtte for å kunne betale enkelt og sikkert med mobilen.

PayPass er en ”kontaktløs” betalingsmetode basert på NFC-teknologi (Near Field Communication), som gjør det mulig å sende trådløs data over korte avstander på en sikker måte. Dermed slipper du å dra kortet for å betale for varer og tjenester.

Kjøp burger med mobilen
Mobiltelefonene som blir brukt i prøveprosjektet er modifiserte utgaver av Nokia 3220 med støtte for NFC-teknologi, de har selvsagt støtte for MasterCards PayPass-tjeneste, og kan brukes til å betale ved på enn 32.000 utsalgssteder i USA og resten av verden.

Ifølge CellularNews har en rekke banker, 7-Eleven, McDonalds og sportsarenaer støtte for PayPass, og dermed kan prøvekaninene både betale baseball-kampen og kjøpe seg burger med mobilen.

Sving mobilen
De rundt 500 deltakerne i prøveprosjektet får utdelt hver sin Nokia 3220 med klare instruksjoner om hvordan den kan brukes som betalingsverktøy. Vi har for oss at listen over ting man må huske på ikke er spesielt lang, ettersom det eneste du må gjøre for å betale er å holde mobilen i nærheten av PayPass-leseren.

Å drasse rundt på formuen i form av nytrykte sedler i lomma er med andre ord helt unødvendig, så lenge mobiltelefonen er med.

Like sikkert
Før du kan bruke mobiltelefonen som betalingsmiddel må banken registrere at du ønsker å ta i bruk PayPass-teknologien. All nødvendig data blir da sent til en brikke i mobiltelefonen, som deretter laster inn, aktiverer og gjør PayPass-kontoen til din egen personlige lommebok.

Du trenger ikke være redd for at mobillommeboken skal misbrukes da den kan passordbeskyttes på lik linje med et vanlig bank- eller MasterCard.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen