Du kan komme deg billig ut av mange teknologikjøp hvis du følger rådene våre.

Guide Kjøp smart og få mest for pengene

Du kan komme deg billig ut av mange teknologikjøp hvis du følger rådene våre. (Bilde: Istock: 13654424/Montasje av Teknofil.no)

Slik gjør du et teknologikupp

11 tips for å få flest og best dingser for pengene dine.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er lett å bruke for mye penger på elektronikk hvis man ikke er orientert om hva som foregår, men samtidig er det vanskelig for oss å holde våre kjære lesere oppdatert om hva som til en hver tid er de beste tilbudene. Her er derfor en guide til hvordan man kan gjøre de store teknologivarpene:

1: Ha god tid

Har du dårlig tid kan det bli vanskelig å finne en god deal.
Har du dårlig tid kan det bli vanskelig å finne en god deal.Foto: istock

Tålmodighet lønner seg

Jo mer begrenset budsjett du har, jo bedre tid bør du ta deg til å lete etter de beste tilbudene, vente på salgsperioder, og generelt orientere deg i markedet. De helt store varpene kan dukke opp uten forvarsel og når du minst venter det, så det er ofte lurt å være i standby-modus og ha kredittkortet klart.

2: Vær bevisst ditt behov

Men ha flere alternativer

Nøkkelen for å kunne slå til på et tilbud som passer deg, er at du har orientert deg på forhånd. Når kjempetilbudet dukker opp bør du være bevisst hvilket behov og budsjett du har, hva annet du må ha rom til i budsjettet, og ikke minst hvilke alternativer du har. Låser du deg til ett enkelt alternativ vil det rette tilbudet kanskje aldri komme, og det kan dermed lønne seg å ikke være alt for spesifikk på hva du er på jakt etter.

Olympus E-PM1 har sunket kraftig i pris siden lanseringen.
Olympus E-PM1 har sunket kraftig i pris siden lanseringen.Foto: Prisguide.no

3: Ikke kjøp det nyeste nye

Å kjøpe det nyeste produktet kan ofte være fristende, men det kan også være et pengesluk.
Å kjøpe det nyeste produktet kan ofte være fristende, men det kan også være et pengesluk.Foto: istock

Kjøp modeller som er på vei ut

Det nyeste koster, og modeller som er på vei ut er ofte svært kraftig redusert i pris. Er du heldig og finner et tilbud fra en leverandør eller butikk som ønsker å tømme lageret for en utgående modell, kan det være store penger å spare. Et kamera kan for eksempel i enkelte tilfeller være opp til 70% redusert i pris i forhold til hva veiledende pris var ved lansering. Et kamera som kostet 12-13 tusen ved lansering men bare 4-5 tusen like før etterfølgeren kommer, er akkurat like bra som det alltid har vært, men mye mer for pengene. Av og til er ikke forskjellen i funksjonalitet og kvalitet opp til etterfølgeren veldig stor heller.

På forumet vårt finnes det en egen tråd for gode tilbud i (nett-)butikkene. Her legger våre lesere inn tips om gode tilbud, så her kan det være smart å stikke innom regelmessig.

Bli med over til neste side, så gir vi deg tips om tilbud og butikker »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen