Silverstones nye luftkjøler, Heligon HE02 (Bilde: Silverstone )

Kjøler Intels topprosessor – uten lyd

Silverstone har sluppet en massiv og lydløs kjøler.

Silverstone har lansert en ny og solid luftkjøler for prosessoren din, Heligon HE02. Med en rekke varmerør og store kjølefinner hevder selskapet at den skal holde Intels topprosessor kjølig – uten at du trenger en dedikert vifte. Den vil med andre ord være lydløs.

– Heligon HE02 er i stand til å trygt kjøle ned entusiastprosessorer, som Intel Core i7 3960k, uten en kjølevifte koblet på. Med vifter i kabinettet ellers kan den kjøle ned prosessorer med en TDP på opptil 130 watt, skriver selskapet i en pressemelding.

Rager høyt

TDP er det strømforbruket prosessoren er designet for å kunne bruke uten problemer; den kan bruke mer, men vil normalt ligge noe lavere. Om du er en av de mange som allerede har en eller annen vifte i kabinettet ditt, kan du da med trygghet kutte prosessorviften om du bruker denne kjøleren, ifølge Silverstone.

Kjøleren rager 16 centimeter over hovedkortet, noe som er relativt høyt, men det burde ikke by på problemer i de fleste kabinetter. Den skal imidlertid være spesielt tilpasset de små SFF-kabinettene. Disse er kompakte, og med bare én vifte i kabinettet vil luftstrømmen være mer konsentrert rundt prosessoren, sammenlignet med de store kabinettene.

Uten en eneste vifte i kabinettet, lover Silverstone at kjøleren skal håndtere en prosessor med en TDP på opptil 90 watt. Om du ønsker, er det fullt mulig å feste på en 120 millimeter bred vifte.

Kjøleren støtter naturlig nok ikke bare Intels topprosessor; alle moderne sokler fra både AMD og Intel er på plass.

Prisen er satt til 64,5 Euro, noe som vil bety rundt 580 kroner her til lands.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen