Anmeldelse
Klar for et stevnemøte med denne engelen i Bitch Slap?

Kjerringklask for guttekveld

Tre mer eller mindre rabiate kvinner, den søte og sårbare Trixie, den røffe og tøffe Hel, og den komplett sprø og hyperhissige Camero, befinner seg midt ute i en ørken på jakt etter diamantene til den sleipe og skitne skurken Gage. Jakten har ikke gått helt etter planen og det blir etter hvert klart at forholdene mellom karakterene er i konstant bevegelse, og som vanlig er ingenting slik det virker som ved første øyekast.

Bitch Slap er fylt til randen med tilsynelatende uendelige slåsskamper, nærbilder av svette kvinnekropper og en aggressiv katt-og-mus-lek. Spe på med ekstreme blodigheter, seksuelle referanser rundt hvert hjørne og horribelt skuespill, så har vi noe som kan likne på prototypen til den perfekte B-film. For dette er virkelig "trashy" saker, og humorbrillene bør settes på før bruk.

Hyllest til kvinnekroppen... eller?

Bitch Slap begynner in medias res med Trixie som befinner seg midt i en elendighet av skrubbsår og flammehav. Gjennom en rekke tilbakeblikk får vi mer og mer informasjon og forståelse for hvorfor rollefigurer ter seg som de gjør eller hvilke mål og ønsker de har. Mysteriet i filmen kan muligens være innlysende for enkelte, men dette er også et av de mer positive elementene som er å spore. Mesteparten av filmen foregår i et skittent ørkenlandskap, mens tilbakeblikkene tar oss til svært fargerike og varierte steder som et nonnekloster, T-banestasjon i Russland, langt oppe i fjellheimen og midt i neonlysenes Las Vegas.

Filmens visuelle uttrykk er uten tvil festlig å se på, og dette blir dandert med minst halvparten av filmens spilletid som vies kvinnekroppen. En hyllest, ville noen sagt, mens kvinnegruppen Ottar antakelig ville sagt at det er skamløst spekulativt og nedrig. Selv ser jeg humoren i den ekstreme og helt klart parodiske bruken av nærbilder og fokus på pupper, men det er klart at det kan bli for mye av det gode i lengden. Ved et par anledninger tar filmen helt av i sine kvinneformede avsporinger, som for eksempel når trioen av hunndjevler bryter ut i umotivert vannkrig. Det er fint å se på, da.

Litt kjedelig på Lesbos

Skuespillet i filmen er preget av overspilling, noe som går godt i hop med den tidvis hyperaktive klippingen. Det er som sagt så trashy som man nesten får fått det, og det er tydeligvis blitt gjort med vilje. Mye av dette understrekes av latterlige emosjonelle poenger som liksom skal gi oss medfølelse for karakterene, som når Trixie blir rørt av at politimannen brydde seg om henne. Dette er ikke ment seriøst, og det vet både vi og de som står bak filmen. Men betyr det likevel at vi skal godta dette og la oss bli underholdt? Jeg stemmer for det, selv om det kanskje kan virke vanskelig i samband med det horrible skuespillet og de billige følelsesøyeblikkene.

Bitch Slap er ment for en uformell filmkveld med gutta. Her er det nok av tåpeligheter å le av, nok av heite damer å se på og nok vold å spise popkorn til. Filmen føles likevel altfor lang og for komplisert til sitt eget beste, avslutningen blir kanskje for mye av det gode. Flere av de poengløse scenene som oser av øya Lesbos og uendelig slåssing kunne de også ha kuttet ned, men da spørs det om ikke guttegjengen hadde likt filmen like godt. PS: Se opp for Xena, Hercules og en spenstig dverg i noen av birollene!

Konklusjon

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Bitch Slap er en trashy B-film som du for all del ikke må ta seriøst. Den skal nytes med pils og potetgull, eller ikke i det hele tatt. Den er ikke for de som er ute etter årets Oscar-materiale eller en romantisk kveld, men for de som kan like litt rølp i ny og ne. Filmen kunne godt ha vært litt mer komprimert så den ikke står i fare for å virke kjedelig, men hvor mye mer skal man kreve av dem som står bak en film som dette?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen