Kjente antivirus for dårlige

Ferske resultater fra den såkalte Virus Bulletin 100-testen er nylig blitt offentliggjort, og mange kjente antivirusprodukter blir avslørt som for dårlige.

Det ble brukt hundre skadelig programvare for å teste ut antivirusprogrammene på Windows Server 2008, og kun 16 av 24 produkter klarte testen.

Antivirusprodukter fra selskaper som McAfee, Symantec, Microsoft og Sophos, skal ha klart testen, mens produkter fra selskaper som F-Secure, Kaspersky, Computer Associates, Redstone, Avira, Microworld, Quick Heal og Arcabit klarte den ikke.

Produkter fra selskapet Trend Micro var denne gangen ikke med i testen. Selskapet trakk seg visstnok fra testen da deres produkter ikke klarte testen i april.

Kriteriene for å klare testen og få en såkalt VB100-sertifisering, var ganske strenge, nemlig at et antivirusprodukt måtte oppdage alle hundre skadelige programmene som ble brukt i testen, og dessuten måtte produktene ikke vise noen falske alarmer, dvs stemple et program som skadelige men som egentlig ikke er det.

Kritikerne til Virus Bulletin 100-sertifikatet mener testen ikke holder mål fordi den fokuserer for mye på signaturbaserte antivirus som oppdager kjente virus, og ikke på adferdsbaserte antivirus som er basert på å oppdage tidligere ukjente virus.

(Kilde: Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen