Kjent IT-magasin forlater papirformatet etter nesten 50 år
(Bilde: caimacanul/Shutterstock.com)

Kjent IT-magasin forlater papirformatet etter nesten 50 år

Den gamle traveren Computerworld blir nå heldigital.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er en relativt kjent sak at Internettets fremvekst har hatt store konsekvenser for salget av de papirbaserte utgavene av aviser og magasiner, en trend som selvsagt også rammer de IT-relaterte publikasjonene.

Mange IT-magasiner har holdt det gående lenge på papir, deriblant amerikanske Computerworld, som først kom ut så langt tilbake som i 1967. Nå melder imidlertid sjefsredaktøren Scot Finnie at Computerworld omsider forlater papirformatet fullstendig.

Computerworld har tidligere hatt virksomhet også i Norge, men denne er nå solgt ut og drives som et uavhengig selskap med samme merkevare.

Sjefsredaktøren i Computerworld Scot Finnie synes det er trist å forlate papirformatet.
Sjefsredaktøren i Computerworld Scot Finnie synes det er trist å forlate papirformatet.Foto: Scotfinnie.com

– Trist

Den siste papirutgaven vil bli utgitt den 23. juni, og deretter skal bladet altså eksistere utelukkende som et digitalt magasin fremover. Finnie sier avgjørelsen er tatt med et visst vemod, men at det likevel er et logisk valg.

– Det er trist å miste noe som har holdt ut så lenge, men vi tar simpelthen bare del i den naturlige utviklingen i medieindustrien, som så mange andre har gjort før oss. Tog gikk en gang på kull og damp; Computerworld går nå fra papir til elektroner, skriver sjefsredaktøren.

Ifølge Finnie vil redaksjonen imidlertid fortsette å produsere det samme stoffet som hittil er blitt publisert i papirutgaven, og magasinet jobber også med å videreutvikle det digitale tilbudet.

Den første utgaven av Computerworld kom ut den 21. juni 1967, altså for temmelig nøyaktig 47 år siden, og nettstedet startet opp i 1996. 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen