Kjendiser vil saksøke Google etter nakenbildeskandalen
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Kjendiser vil saksøke Google etter nakenbildeskandalen

Dette til tross for at bildene ble hacket fra Apples skytjeneste.

For en måneds tid siden havnet en rekke nakenbilder av kvinnelige kjendiser på Internett via nettforumet 4Chan. Angivelig var flesteparten av bildene hentet ut av en hacker via Apples skytjeneste iCloud.

Nå melder CBC News at advokatfirmaet Lavely & Singer fra Los Angeles har varslet et fellessøksmål på vegne av ofrene mot Google, hvor de krever opp mot 100 millioner dollar i oppreisning. Grunnen til at de går etter Google er at at de mener søkegiganten har skyld i at de lekkede nakenbildene ble spredt så raskt og i så stort omfang.

Blindt øye

Advokat Marty Singer hevder at Google ikke gjorde noe for å skjule bildene fra sine søkeresultater, og poengterer at de fortsatt ligger tilgjengelig på Google-drevne sider som BlogSpot og YouTube.

– Google har vendt det blinde øye til mens disse nettsidene har fortsatt å utnytte og krenke disse kvinnene, sier Singer i en kommentar til søksmålet.

Advokaten nevner ikke hvilke kjendiser han representerer. Jennifer Lawrence, Rihanna, Selena Gomez, Kate Upton, Kim Kardashian og Vanessa Hudgens har tidligere vært nevnt på listen over ofre i nakenbildeskandalen.

Harry Potter-stjernen Emma Watson ble truet med nakenbildelekkasje
Det viste seg imidlertid å være PR-stunt for å stenge ned 4Chan »

(Kilder: CBC News via Slashdot)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen