Kjendisene sverger til Blackberry

Alternativ tekst mangler


De færreste av oss forbinder e-post med glamour og kjendisliv. Slik er det ikke i Statene, der RIM har klart å gjøre sine håndholdte til et obligatorisk tilbehør for de rike og vellykkede.

Amerikanske kjendiser har for lengst trykket Blackberry til brystet. Det finnes en endeløs rekke av Hollywood-navn som har blitt observert med telefonen i hånda. Det har til og med dukket opp egne nettsteder, som CelebrityBlackberry.com og Rimarkable, dedikert til å vise bilder av stjernene med Blackberry-en sin.

- Først brukte alle rap-stjernene personsøkere fra Sky, og siden Sidekick. Nå har alle gått over på Blackberry-er, forteller Tim Westwood fra Pimp My Ride UK, i et intervju med MSN Cars.

Også i forretningslivet forteller Blackberry noe om hvem som er, og hvem som ikke er.

- Selskaper som er kunder hos Blackberry vil ikke rulle løsningen ut til alle sine ansatte, fordi det er for dyrt. Normalt er det toppledelsen som får Blackberry, mens de lavere nivåene av ledelsen får en Seven-løsning (en programvareløsning for vanlige mobiler, red. anm), forteller Paul Hedman, tidligere adm. direktør for den mobile epost-leverandøren Smartner.

Andre kuriosa

  1. 'Crackberry' ble kåret til årets ord av et panel av leksiografer og forskere.
    "Ordet definerer ikke bare den avhengighetsdannende naturen til Research In Motions Blackberry-håndholdte, men alle smarttelefoner, mobiltelefoner og pda-er med innebygd qwerty tommeltastatur som lar brukeren være online og tilkoblet når og hvor de enn er."


  2. Blackberry fikk en høy stjerne etter angrepene 11. september. Alle mobilnettene i USA kollapset på grunn av overbelastning, men Blackberry-er fungerte som normalt. I Statene går de nemlig på et eget nett, med mindre trafikk. Få dager etter angrepene, gikk Det Hvite Hus til anskaffelse av Blackberry-utstyr for 3,5 millioner kroner.

  3. I en undersøkelse blant Blackberry-eiere oppga 10 % at de ville bli knust om Blackberry-en deres ble tatt fra dem. Nesten 20 % sa at de ikke ville klare å holde tritt med arbeidsoppgavene sine uten.

  4. Folk som leser e-post på Blackberry-ene sine mens de venter på grønt lys, har blitt et stadig mer vanlig syn på amerikanske veier.

  5. Et hotell i Chicago reklamerer med Blackberry-frie netter, og lar gjester sjekke inn Blackberry-en sin i resepsjonen før de legger seg.

  6. En studie utført av New Jersey University School avdekket at stadig flere blir avhengige av Blackberry-en sin. I de verste tilfellene klarte personer seg kun i et par minutter uten å sjekke e-posten sin. Rammede må ofte behandles med de samme metodene som brukes på narkotikaavhengige.

(Kilder:Celebrity Blackberry Sightings, First Coast News, Funny Business, The Daily Mail, The New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen