(Bilde: Occipital)

Kjempesuksess for mobil 3D-skanner

Structure Sensor lar deg fange verden i 3D – og tar Kickstarter med storm.

3D-skanneren Structure Sensor lanserte nylig på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, og har samlet inn rekordmye penger på svært kort tid.

Duppeditten, som er skapt av selskapet Occipital, gjør at iPaden din (eller Android-nettbrettet via en adapter) kan 3D-skanne rommet du befinner deg i, eller et objekt for den saks skyld.

Skan bilen din

Du fester innretningen på nettbrettet, og sammen med en app kan du skanne stort sett det du vil til digitale kopier. Dette er nyttig hvis du for eksempel vil finne ut målene i leiligheten din, eller bare vil kopiere en gjenstand.

Structure Sensor har fordelen av at den er mobil, i motsetning til stasjonære 3D-skannere. Dermed kan du skanne langt større objekter (som en bil) enn du kan gjøre med en vanlig skanner.

Via appen kan du også bygge inn 3D-skannene med såkalt utvidet virkelighet og mye annet. Programvaren har åpen kildekode, slik at hvem som helst kan bidra til prosjektet.

På Kickstarter

Sjekk ut Structure Sensor på Kickstarter, hvor 3D-skanneren snart har samlet inn 600 000 dollar. Dette er altså seks ganger så mye som Occipital ba om, og det med over en måned igjen av finansieringsperioden.

Forhåndsbestillingen på Kickstarter gir en pris på 350 dollar (2050 kroner) for et eksemplar av 3D-skanneren.

Nettet snører seg sammen:
Dette nettbrettet er en 3D-scanner »

(Kilder: Kickstarter via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen