Kjemper om virtualisering

Alternativ tekst mangler

Intel og AMD jobber med å ferdigstille sine virtualiseringsteknikker som skal implementeres direkte i kommende prosessorarkitektur. Hardware-virtualisering skiller seg fra tradisjonell virtualisering som VMware, Xen og Microsoft Virtual PC/Server ved at mye av funksjonaliteten bygges direkte inn i prosessoren.

Intels versjon forventes å være fullstendig produksjonsklar i løpet av året - kanskje allerede så tidlig som til sommeren. AMDs "Pacifica" kommer til høsten, men har tatt en litt annen vri ved at man fokuserer ytterligere på å virtualisere I/O (f.eks. nettverk).

"Pacifica" vil dermed gå utover ren prosessorvirtualisering og vil måtte dra inn støtte fra tredjeparts komponentleverandører av brikkesett og nettverksgrensesnitt. For å gjøre konseptet enda mer attraktivt har AMD lagt ut spesifikasjonene på sine nettsider. Det vil ikke være nødvendig å betale noen som helst royalty for å bygge komponenter mot "Pacifica".

X86-virtualisering ser ut til å utvikle seg i positiv retning. Det vil være naturlig å sammenligne med teknologien som er implementert i Power-arkitekturen.

(Kilde: Cnet, AMD)

Kommentarer (11)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen