Kjempeoppdatering fra Microsoft

Microsoft la i går ut sikkerhetsoppdateringer for hele 34 hull i Windows og andre produkter fra selskapet. Dette skal være den største oppdateringen noensinne.

Det dreier seg om oppdateringer for Windows, Internet Explorer, Windows Media Player, og en fiks for det etter hvert mye omtalte hullet i SMB 2. Brukere som har lastet ned og kjørt den midlertidige fiksen, kan laste ned programmet som aktiverer SMB 2 tilbake – les mer.

Det dreier seg også om en fiks for et hull i FTP Service i Microsoft Internet Information Services (IIS), noe som berører versjoner 5.0, 5.1, 6.0, og 7.0. Denne sårbarheten kan gjøre det enklere for fjernangrep på systemer som kjører FTP Service på IIS 5.0, eller DoS-angrep på systemer som kjører FTP Service på IIS 5.0, IIS 5.1, IIS 6.0 eller IIS 7.0.

Videre er det lagt ut samlet oppdatering for Internet Explorer, og fiks for sårbarhet i en ActiveX-kontroller. Pluss fikser for sårbarheter i Microsoft .NET Framework og Microsoft Silverlight, som kan gjøre det mulig for en angriper å kjøre potensielt farlig kode på maskinen.

Du finner en oversikt over alle oppdateringene på microsoft.com.

Oppdateringene kan lastes ned via Windows Update, dersom ikke automatisk oppdatering er aktivert i Windows.

(Kilder: Zdnet, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen