Kjempefiks for Windows

Et moderne operativsystem er så stort og komplekst at det stadig trenger fikser og oppdateringer, og tirsdag 12. oktober skal Microsoft virkelig lappe på Windows og Office. I forkant har de nå sendt ut rekordmange sikkerhetsvarsler for denne månedens fikser (patcher) - hele 16 av dem.

En slik fiks kan være for å korrigere og rette feil, eller effektivisere og optimalisere funksjoner. Men et mer presserende problem er gjerne at det sitter folk rundt om i verden som leter etter og finner svake punkter som kan utnyttes til å hacke seg inn i andres datamaskin. Disse "sikkerhetshullene" må tettes dersom du ikke vil ha PC-trøbbel.

Siden 14 av de 16 fiksene er klassifisert som kritiske og viktige - og de fleste av disse er for å tette hull som kan utnyttes av hackere - er dette virkelig en sikkerhetsoppdatering som er verd å få med seg. Den gjelder for alle Windows- og Office-brukere, også deg som har Office på din Mac.

Er du spesielt interessert i detaljene rundt dette kan du lese mer hos Microsoft:
Microsoft Security Bulletin Advance Notification for October 2010

For deg med Windows vil disse fiksene bli lastet ned og installert automatisk, med mindre du har slått av denne funksjonen. I så fall kan du bruke Windows Update (som du finner i Startmenyen), eller du kan besøke www.windowsupdate.com.

Opptatt av sikkerhet?
Få med deg denne testen av 20 antivirus.


Kilde: Ars Technica

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen