Kjeder du deg?

Fotograf i dvalemodus
Fotograf i dvalemodus

Mørketiden er på mange måter dvaletid for fotointeresserte. Ikke bare er lys å betrakte som mangelvare, men det kan også være riktig surt og utrivelig for både fotograf og utstyr å bevege seg utendørs. Dermed blir ofte sofaomfavnelsen ekstra gripende, og man ender opp med å pleie sin sofapotettilstand mer enn sin fotohobby.

Men slik trenger det selvsagt ikke å være. Dersom du har et nyttårsforsett av samme type som undertegnede, og det ikke er nok til å ta kameraet fatt og få rævva opp av godstolen, kan du ta turen innom vårt fotoforum for å finne litt inspirasjon og tiltakslyst. Her kan du debattere fotorelaterte emner til du blir blå i ansiktet og sår i tastaturfingrene, men det var ikke det vi hadde i tankene akkurat nå.

Finner du veien innom et av underforumene, finner du nemlig mye rart å være med på. Under "fotoaktiviteter" finner du en hel rekke potensielle fototreff rundt om i landet, og under "konkurranser" finner du informasjon om nasjonale og internasjonale fotokonkurranser du kan være med på, foruten vår egen forumkonkurranse. Har du ikke lyst til å konkurrere med andre enn deg selv, kan du fremdeles utfordres, og fotoutfordringer finner du nok av under "utfordringer". Samme sted finner du fotodugnader og andre fotoprosjekter å bli med på. Ønsker du å vise frem bildene dine uten å få kommentarer på dem kan du etablere ditt eget fotogalleri under nettopp "ditt fotogalleri", men dersom du ønsker tilbakemeldinger på bildene er det "bildekritikken" som er stedet. Husk at mange av disse underforumene har spesialregler som skal følges, så les dem før du slår deg løs!

Dersom været virkelig er for kjipt til å bevege seg utendørs kan du også være fotoaktiv inne. Mange motiver fotograferes best innedørs under kontrollerte forhold, som for eksempel vanndråper. Vegrer du deg for å fotografere fordi du synes du ikke får det til, kan du lese våre ti tips for bedre bilder. Legg spesielt merke til bonustipset helt nederst for enda en god innendørs fotoaktivitet i vinterkulda.

Øhh... Sånn, kanskje?
Øhh... Sånn, kanskje?

Om du ikke fotograferer fordi du mangler utstyr til det kan du alltids bedrive litt window(s)-shopping i vår produktguide, men kanskje bør du lese hva vi synes du bør tenke på og tenke over først.

Dersom du føler du mangler bakgrunnskunnskap, har vi også guider som går mer i dybden, som for eksempel vår optikkguide eller vår detaljerte guide til oppskarping av digitale bilder.

Dersom du ikke er i humør til noe av dette, kan det være en tanke å beskytte bildene du allerede har tatt, eller drømme om å ta flere bilder, for eksmpel på safari i Afrika, Rødehavets klare og varme vann, eller på mer hjemlige trakter, med fjær i siktet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen