Kjapt og enkelt fra DVD

Hvis du er en av de mange som har en grei samling DVD-er, men egentlig kunne ønske deg å ha dem i et digitalt format, er du slett ikke alene. Har du for eksempel yndlingsserien liggende på harddisken er det langt kjappere og enklere å hoppe frem og tilbake i episodene enn når du har alt på en bunke forskjellige DVD-er. Eller hva om du vil se film på flyet med iPoden?

Det er fullt mulig å få dette til ved å rippe (hente ut relevante data) filmen fra DVD og konvertere - altså gjøre den om til et format som mobilen, iPoden eller datamaskinen din kan spille av. Dette har vi tatt for oss før, i artikkelen Film på farten, hvor vi blant annet omtalte gratis rippe- og konverteringsprogramvare fra WinX, hvis gratisapplikasjoner er gode og enkle, men spesialiserte.

Noen av WinX' betalingsløsninger er like enkle i bruk, men har samtidig mer funksjonalitet. Et eksempel her er DVD Ripper Platinum, som skal takle alle typer DVD. Omtrent alt du trenger gjøre er å velge språk og bestemme deg for hvilket format du vil ha den ferdige fila i - eller angi hva slags enhet den skal spilles av på. Her er det aller meste støttet.

(artikkelen fortsetttes)Grunnen til at vi nevner dette programmet akkurat nå er at du kan få det gratis (ut oktober) dersom du går rett inn på denne siden. I teorien er det kun for lesere av nettsiden Techweenies, men det står ingenting om at du trenger være en fast leser.

Det fine med dette tilbudet er at det ikke er noe stress med serienummer eller noe slikt. For alt vi kan skjønne er dette en versjon som kan installeres når som helst og på hvilken som helst Windows-PC.

Bruker du Linux eller Mac, eller ikke er så kresen på filformater, er Handbrake stadig et godt alternativ.

Via: Cybernetnews

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen