Kjappere grensesnitt med Zi

Løsningen kalles Qix, og er utviklet av det kanadiske selskapet Zi. Når Qix er instalert på mobiltelefonen fungerer programmet som en søkemotor. Ved å trykke på et par taster startes et søk, og alle tenkelige programmer eller filer som kan passe til søket ditt listes opp på skjermen. Jo mer du trykker, jo mer presist blir søket.

Har du en mobiltelefon med flere gigabyte minne, store kontaktlister eller mange avtaler, gjør Qix det enkelt å finne frem. Skal du spille en låt kan du søke på ord som befinner seg hvor som helst i filnavnet. På samme måte kan du søke opp programmer, bokmerker osv.

Standard
Mobilgrensesnittet kan installeres på mobiltelefoner som kjører Windows Mobile eller Symbian S60. Produsenten håper imidlertid å få løsningen på plass i alle mobiltelefoner, omtrent på samme måte som du kan finne ordlister. – Du skal ikke vite at du har programmet i mobilen. Du skal bare bruke det, sier Milos Djokovic (bildet), direktør i Zi til Mobilen.no.

På samme måte har Zi levert håndskriftgjenkjenning og prediktiv tekst til nyere smartmobiler fra Sony Ericsson (fra og med P1).

Vi fikk prøve løsningen, og ble raskt fortrolig med den nye måten å finne innhold i mobilen på. Ved å skrive PLA fikk vi opp lenke til musikkspilleren. Å søke etter kontakter skjer omtrent som på Windows-mobiler, men med Qix kan du søke også på hele eller deler av et telefonnummer. 

Det eneste søket vi ikke får gjort er søk på ord i e-post. - Det ville gi for store datamengder å behandle for mobiltelefonen, forklarer Djokovic.

Les også

Windows Mobile får prisbelønt grensesnitt
- - Touch er bare så 2007 …
- HTC Touch Cruise – GPS-mobil uten taster

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen