Kjappere bredbånd for østkanten
Teknofil

Kjappere bredbånd for østkanten

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Canal Digital lanserer i dag ett nytt bredbåndstilbud for kunder bosatt i Tønsberg, Grenland, Bærum og Oslo Øst. De mener deres nye tilbud viser at Internett gjennom kabel-TV fint kan konkurrere med Internett gjennom fiber.

Hvor rask hastighet har du på ditt bredbånd?
Test selv her.

60Mbps
Canal Digital melder i dag at de nå lanserer sitt nye tilbud kalt Giga. Med denne pakken skal nå Canal Digitals kunder få tilgang til hastighet opp til 60Mbps ned og 3.6Mbps opp.

- Giga viser at framtidens bredbånd ikke er forbeholdt fiber. Selv om få brukere har behov for den høyeste hastigheten i dag viser den nye teknologien at kabel-TV er svært godt egnet til å levere både TV, telefoni og bredbånd, sier administrerende direktør Svein-Erik Davidsen i en pressemelding.


Tilbudet har siden desember vært under utprøving for noen få kunder siden desember 2008, men nå åpner altså Canal Digital for at også andre kan få denne hastigheten.

Varierende pris
Ifølge pressemeldingen kan det nye abonnementet allerede nå bestilles fra Canal Digital sine hjemmesider eller ved å kontakte kundesenteret. På hjemmesidene fins det derimot enda ingen informasjon om det nye tilbudet. En sjekk hos Canal Digital sitt kundesenter viser at tilbudet enda ikke har noen fastsatt pris, men vi får informert at abonnementet har en pris "på rundt 1.100 kroner i måneden". Det var derimot uklart om vi kunne bestille abonnementet allerede nå. Presseansvarlig hos Canal Digital, Jørgen Thaule, opplyser at prisen vil bli på mellom 1.147 kroner og 1.447 kroner i måneden avhengig av hva slags avtaler du eller borettslaget ditt har med Canal Digital.

Canal Digitals konkurrent Get har på sin side tidligere sagt at de planlegger en lignende lansering med bredbåndshastighet på 50Mbps som et tilbud for sine kunder. Det er derimot uklart når dette tilbudet vil bli lansert og til hvilken pris. I dag er høyeste hastighet hos Get 26Mbps til en pris på 699 kroner i måneden. Hos Canal Digital har kunder til nå hatt tilbud om bredbånd på 20Mbps til 547 kroner i måneden.

Canal Digital vil fortløpende utvide tilbudet lover de slik at kunder i Oslo Vest og andre steder også vil få tilgang til dette abonnementet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen