TEST: Kjærlighetsmobil med lommespeil
Test

Kjærlighetsmobil med lommespeil

Testresultater

Nokia 7373

Positive ting FM-radio, A2DP, Blåtann og Edge
Negative ting Tykk mobiltelefon. Musikken kan ikke styres uten å åpne mobiltelefonen. Kort taletid.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Nokia 7373

Positive ting FM-radio, A2DP, Blåtann og Edge
Negative ting Tykk mobiltelefon. Musikken kan ikke styres uten å åpne mobiltelefonen. Kort taletid.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Eksemplaret vi har fått til test er imidlertid sort, uten bronse eller noen form for mønstre, slik det er på reklamebildene. På baksiden av telefonen er batteridekselet trukket med sort skinn, og et lite sølvfarget merke forteller at telefonen har 2 mp kamera. 

Liten tykkas
Nokia 7373 er en svivel-modell. Det betyr at du åpner den ved å dreie toppdekselet til den ene eller den andre siden. Når telefonen er åpen kan du speile deg i et speil som dekker nesten hele baksiden av overdelen. 

Telefonen er liten, men tykk. Den er faktisk en anelse tykkere enn forløperen, 7370. Den glir like vel godt ned i lommen. 

Skjermen er på 240x320 punkter (QVGA). Den takler sollys godt, og fremstår som skarp og klar. 

Taster
Tastene er flate og litt glatte, men fungerer like vel meget godt ved tekstinnlegging. Navigasjonsknappen er en fireveis vippeknapp med kvitteringstast i midten. Også denne fungerer godt. 

Med aktiv ventemodus kan du bla gjennomikoner for å finne programmet du vil starte. I tillegg kan du raskt få oversikt over meldinger og gjøremål, lese informasjon om musikken som spilles osv. Musikkspilleren er svært enkel å bruke, og du kan enkelt redigere dine egne spillelister. Når du kjøper mobiltelefonen følger et minnekort på 128 MB med. Det holder til et par timer musikk i MP3-format (128 Mbit/s), eller til omtrent det dobbelte kodet i AAC. 

Vi savner imidlertid muligheten for å kunne styre musikkspilleren når telefonen er lukket. De utvendige knappene lar deg kontrollere volumet, skifte til kameramodus eller bytte profil. Håndfrisettet som følger med (stereo øreplugger) lar deg bære telefonen om halsen. Vil du bruke dine egne hodetelefoner må du kjøpe en egen overgang. 

Kamera
Kameraet i Nokia 7373 er enkelt å bruke, og tar bilder som er greie for deling på nett eller fa mobil til mobil. Men det er ikke noe kamera for de store begivenhetene, eller for den som vil samle bildene i album. Her finnes verken autofokus eller fotolys. 

Telefonen har innbygget FM-radio, bluetooth med stereostøtte (A2DP), støtter Nokais push-to-talk og Nokia Xpress-lydmeldinger. På mange måter er dette en avansert mobiltelefon, selv om e-postleseren er for svak til at dette kan kalles en businessmodell. 

Finner venner
Programvaren i telefonen er heller ikke særlig businessrelatert på andre områder. Her finnes for eksempel programmet Sensor. Ved å legge inn ditt eget bilde samt en del opplysninger om deg selv, kan andre med tilsvarende program på mobilen se om du er i nærheten. De kan også se bildet ditt, skrive i gjesteboka di, eller lese informasjon som du selv har lagt inn på mobilen. På samme måte vil du kunne oppdage sensorbrukere og forhåpentlig finne nye venner i nærheten. 

De andre programmene er et konverteringsprogram for størrelser (klær), verdensur med kart som viser hvor det er sollys og et spill (Sudoku). Dessuten finnes det ytterligere ett spill på minnekortet, en quiz der du skal gjenkjenne musikk som spilles fra lydbiblioteket på mobilen. 

7373 har også flere gode klokkefunksjoner med stoppeklokke, nedtelling og ulike alarmer. 

God mobiltelefon
Totalt sett er 7373 mye telefon for pengene, selv om vi synes vårt sorte eksemplar oser for mye av plast til å forsvare L´Amour-kolleksjonens ry som eksklusive designmodeller.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen