Kjærlighet til salgs

I oktober presenterte Nokia stolt sin nye L`Amour-serie, med med 7380 som den mest unike modellen i seiren. Har du hatt søte drømmer om 7380 siden finnenes kjærlighetsserie først ble presentert, kan du glede deg over at ventetiden endelig er over, og at modellen nå er på vei ut i norske butikkhyller.

Det er selvfølgelig ikke teknologien og funksjonene som er viktigst når vi snakker om 7380. Her er det designet som har fått førsteprioritering, og det er nok designet som også kommer til å få mesteparten av oppmerksomheten når du viser 7380 frem til dine venner.

Med sin spesielle form og mangel på taster, er 7380 svært lik art deco-modellen 7280, som så dagens lys i fjor. Hos begge modellene er taster byttet ut til fordel for rullehjul. Dette betyr at du bruker hjulet til å både slå numre, skrive tekstmeldinger og navigere rundt i menyene. Vår tester var for øvrig ikke direkte fornøyd med å måtte bruke ti ganger så lang tid på å skrive tekstmeldinger på 7280 som på andre telefoner.

Det klassiske formatet har også fått en spesiell vri, med langt smalere midje enn vi vanligvis ser blant denne typen mobiltelefoner. 7380 har mål på 11,4 x 3,0 x 2,0 cm, og veier 80 gram. De noe uvanlige målene setter også sine begrensninger for den avlange skjermens størrelse. Denne har fått en oppløsning på 104 x 208 piksler. Fargedybden er på 65 000 farger. 7380 har fått et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på 2 megapiksler.

Funksjonslisten har blitt noe innsnevret siden 7280. Mens forgjengeren har både FM-radio og støtte for blåtann og HSCSD, har 7380 ingen av delene. Nokia har imidlertid valgt å beholde EDGE-støtten, som lar deg surfe på nett i en hastighet på 236,8 Kbps.

For at moteopplevelsen skal bli komplett, kommer den første kjærlighetsmodellen også med en del spesialtilbehør. Dette inkluderer fashion-hodetelefoner, en liten snor og en bæreveske.

Fjorårets rene designserie med art deco-modeller ble en moderat suksess for Nokia. Om finnene var forut for sin tid og vil lykkes bedre med sin L`Amour-serie, gjenstår å se. Det er i hvertfall ingen tvil om at mobiltelefonen for mange er i ferd med å bli et like stort motetilbehør som teknologisk hjelpemiddel og leketøy.

Vil du vite mer om Nokia 7380?

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen