KIWI advarer mot mobilsvindel
Teknofil
(Bilde: Kiwi/montasje)

KIWI advarer mot mobilsvindel

Lokker deg med falske gavekort på SMS og e-post.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Flere KIWI-kunder skal denne uken ha mottatt en SMS eller e-post, hvor det stod at de kunne vinne 20.000 kroner, eller et gavekort på KIWI. Disse meldingene komme ikke fra offisielt hold, skriver KIWI i en pressemelding.

Slik ser en av svindelmeldingene ut.
Slik ser en av svindelmeldingene ut. Game of War er et mobilspill med haugevis av  "kjøp i app" og mye reklame.Foto: Kiwi

"KIWI har fått flere tilbakemeldinger fra oppmerksomme kunder som har mottatt falske SMS-er eller e-poster fra KIWI om at de kan vinne gavekort og pengepremier. Vi beklager at useriøse aktører utnytter vår merkevare for egen vinning eller svindel." Det skriver den norske matbutikken i en pressemelding.

Samme butikks merkevare ble misbrukt av et dansk datingselsskap tidligere i måneden. Derfor har de nå hyret inn en advokat for å få slutt på svindelforsøkene. Hvorvidt de falske SMS-ene og e-postene inneholdt skadelig programvare er imidlertid ikke kjent.

Eksempelet som Kiwi la ut på sine Facebook-sider kan tyde på at du i dette tilfellet blir lurt til å installere spillet Game of War via AppStore (på en iPhone).

Se listen over historiens 10 frykteligste viruser »

(Kilder: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen