KitchenAids nye smartovn kommer med et eget grilltilbehør som får strøm fra ovnen.
KitchenAids nye smartovn kommer med et eget grilltilbehør som får strøm fra ovnen. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

KitchenAid lanserer smartovn med en rekke dingser du kan koble til inne i ovnen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tek.no / Las Vegas: KitchenAid er kanskje mest kjent for kjøkkenmaskiner og blendere, men på CES-messen her i Las Vegas viste de frem en splitter ny smartovn helt enkelt kalt Smart Oven+. 

Ovnen skal være inspirert av selskapets kjøkkenmaskin, som har en festeanordning helt i front hvor flere titalls ulike tilbehørsvarianter kan festes – alt fra kjøttkverner til pastamakere og juicere og kuttere i alle former og fasonger. 

Grill, damp og bakestein 

Smartovnen har et liknende universalfeste innvendig, som ved lansering kan brukes til å feste én av tre ulike tilbehør: En grill, en steamer og en bakestein. Det spesielle med disse er at de også får strøm fra ovnen, slik at du for eksempel kan lage en ordentlig glovarm grillflate inni. 

Den strømforsynte bakesteinen vil kunne varmes opp dobbelt så raskt som en vanlig, passiv bakestein. Det bør gjøre at det går betraktelig raskere å få stekt en pizza, for eksempel. Alle tre kan dessuten vaskes i oppvaskmaskinen, som alltid er et pluss. 

I starten er det tre tilbehørsvarianter tilgjengelig: Grillen, en damppanne og en bakestein. KitchenAid forteller oss at det garantert vil dukke opp flere etter hvert. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Vil du bruke ovnen som en helt vanlig ovn, hevder KitchenAid dessuten at den har ekstra teknologi som sørger for at luftflyten rundt i ovnen er stødig, slik at det du steker varmes opp jevnt. Selve ovnsteknologien kommer nemlig fra morselskapet Whirlpool. 

Tilbehøret plugges inn i denne porten inni ovnen. Herfra får de også strøm.  Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Nettilkoblet, stemme- og appstyrt 

Om du ikke er helt sikker på hvor lenge ting skal steke eller bake, kan du fortelle ovnen hva som er inni, og så ordner den tilberedelsen selv. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Smartdelen kommer selvfølgelig av at ovnen er nett-tilkoblet og kan styres fra en tilhørende app. Den har også støtte for Yummly, en nettbasert oppskriftsløsning hvor du kan hente opp oppskrifter direkte på ovnens 4,5 tommer store skjerm og sette opp steketiden deretter.

Ovnen sier dessuten fra når det er på tide å snu det som er inni, om det skulle være nødvendig. 

Støtte for både Amazon Alexa og Google Assistant er på plass, så du kan styre ovnen med stemmen. 

Smartovnen skal bli tilgjengelig som både enkel og dobbel modell, og det er i utgangspunktet kun grilltilbehøret som følger med. Den blir selvfølgelig heller ikke av de rimeligste. Fra KitchenAid får vi opplyst at de ser for seg en utsalgspris på mellom 3000 og 5000 dollar, altså mellom 25 000 og 43 000 kroner, når den kommer i handelen i slutten av januar.

Foreløpig vil ovnen kun lanseres i USA og Canada, med mulig europeisk lansering etter hvert. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen