Kiss of Death

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fans av Motörhead er utrolig heldige. De slipper det som andre må gjennom, med band som legger opp, blir dårligere med årene eller rett og slett bare forsvinner. Motörhead er alltid der, selv om det har vært mye trafikk inn og ut av bandmedlemmer, og gjør jobben sin fremragende.

Man kan nesten ta det for gitt at det kommer ut et nytt studioalbum minst annenhvert år. Det er som om bandet har skrevet en kontrakt med lytterne, hvor det er avtalt på forhånd hva som skal leveres. Ja, for kjøper du en ny skive av Motörhead, så vet du hva du får. Det er enkel tungrock signert Lemmy Kilmisters velkjente vokal.

Steinheavy

Bandfoto
Innrøm det, det finnes ikke noe ukult ved disse gutta

I tro "Ace of Spades"-ånd fyrer Motörhead igang deres nittende vidunder med den røffe låten "Sucker". Lemmy høres ikke en dag eldre ut, og gutta må ha befunnet seg på et godt modnet nivå den gang de var unge, som kan stå til rette for musikken sin så mange år etterpå. Lyden er sprukket, trommenes dominans er i overkant av normalkvote, stemmen er hes og det hele dras av gårde som en søppelsekk langs bakken. Det høres pent ut, og det fenger.

Låtene triller av gårde en etter en, og det er optimal hardrock som siver ut av høyttalerne. Man hører etter hvert at Lemmys stemme har forandret seg, men det er ikke negativt. Det er mer teknikk på instumentalnivå denne gangen enn tidligere, og fjerner man seg fra retroperspektivet er dette en helt og holdent god rockeplate av de sjeldne. Dette er utvilsomt deres beste siden, om ikke bedre enn, "Overnight Sensation" fra 1996. Og med dette albumet slår Motörhead døgnfluene til sides, for de gamle er best selv i dag.

Så kommer den store overraskelsen.

Halvveis ut i plata sitter man med opplevelsen av at låtene flyter sammen. De kan skilles på refrengene, men går mye i samme dur. Så kommer et sjokkerende øyeblikk, spor nummer seks tikker inn på CD-spilleren. -Hva i alle dager, hvor ble det av Motörhead? Lemmy høres ut som noe helt annet enn en gammel tungmetall-sanger. Her legger han seg helt klart på samme trinn som avdøde Johnny Cash og andre sterke vokalister. Sangen heter "God Was Never On Your Side" og er en vakker ballade med et omfattende budskap, i korte trekk at man ikke skal angre på det man har gjort. Man må ikke stå til ansvar for noe etter døden uansett. Dette er den beste låten på hele albumet, og den trekker helhetsinntrykket opp et hakk.

Det meste man forventer av Motörhead skulle være på plass her. Alt fra irriterende fengende refreng som på "Trigger", heftige gitarsoloer som bare øker i volum og eser i intensitet på sangene "One Night Stand" og "Under The Gun", og riff tunge som gullbarrer på låter som "Kingdom Of The Worm" og "Living In The Past".

Konklusjon

"Kiss of Death" er et av de større albumene som har kommet ut hittil i år, og bør helt klart være å finne i hylla sammen med siste av Mars Volta, Muse og Iron Maiden. For Motörhead er langt ifra et døende metalband fra 80-tallet. De leverer som aldri før, både til gamle fans og for nye, nysgjerrige ører. Hadde "Kiss of Death" kommet ut noen måneder senere, ville den vært en bankers under juletreet i år.

Motörhead Kiss of Death

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen